Zoctai starter Counter-Strike-lag

Ferske seriemestere hopper over til ny norsk satsing

– Laget har drivkraften som skal til for å lykkes, forteller Gustav «flabbert» Karto i Zoctai.

Haakon «Radifaction» Tholo (t.v) og Jasmeet «RoSeY» Gill skal nå spille for Zoctai sammen med Erik Hansen «truth» Dyrnes, Håkon «hallzerk» Fjærli og Mikael «enix» Aakvik Øiestad.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER COUNTER-STRIKE-LAGET TIL ZOCTAI:

Vis mer

Erik Hansen «truth» Dyrnes
Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Håkon «hallzerk» Fjærli
Mikal «enix» Aakvik Øiestad

Mange norske Counter-Strike-spillere tenker først og fremst gathers når de hører om Zoctai. Nå har bakmann Gustav Karto tatt et steg videre og signert Counter-Strike: GO-mikslaget En av de lette, som ledes av Erik Hansen «truth» Dyrnes.

– Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe mer med Zoctai. Gathers har vært gøy, men det har aldri vært meningen at gathers skal være drivkraften i navnet. Det at jeg nå tar inn et lag sørger for at vi sikter høyere, og prøver å skape en plattform for et norsk lag til å lykkes, forteller Karto til Gamer.no.

– De har drivkraften som skal til for å lykkes

E-sportveteranen – som mange kanskje kjenner bedre som «flabbert» – har vært i dialog med flere personer de siste årene, og helt på tampen av fjoråret opprettet han kontakt med «truth».

– Jeg ble rundt juletider anbefalt «truth» som et nytt talent man bør satse på, men da hadde det seg sånn at det ikke var tilgjengelig spillermateriell til å få startet noe. Vi beholdt kontakten da, og nå etter Copenhagen Games.

– En av de lette har vist at de har drivkraften som skal til for å lykkes, så nå velger vi å prøve.

Han sikter til den nylig avsluttede minor-kvalifiseringen til PGL Major Krakow hvor laget var én kamp unna avansement. Laget vant også en av King of Nordic-kvalifiseringen i Norge for et par uker siden, men tapte den nordiske ukesfinalen mot de sterke svenskene.

RINGREV: Gustav «flabbert» Karto har vært daglig leder i Ninjas in Pyjamas, administrator for ESL og spillerkoordinator for Esportal.com. Nå jobber han i Znipe og har tatt Counter-Strike-laget til «truth» inn i sitt personlige sideprosjekt Zoctai.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– De kom veldig langt på veldig kort tid, de trener jevnlig, og de er aktivt interesserte i å spille både større og mindre turneringer for å bygge seg et navn. De viser helt enkelt den innsatsviljen jeg føler skal til for at de kan nå langt.

Karto forteller at han ikke har hatt noen innvirkning på sammensetningen av laget. Det er det «truth» som har stått for.

– Lagoppstillingen startet med meg og «hallzerk», og da hadde vi de to brikkene norske lag som regel ikke har: En spilleder og en AWP-er. Så var vi ganske gode venner med «RoSeY» og «Radifaction» og det var de som spilte best på Nordic Warthogs. Det passet fint for oss siden vi trengte entry fraggers. Deretter trengte vi en rolig og stabil spiller, så da ble «enix» femtemann, forteller lagleder Dyrnes.

Jasmeet «RoSeY» Gill har gjort det sprekt hos de nybakte seriemesterne Nordic Warthogs denne sesongen. I finalen mot Temp.no toppet han spillerstatistikken og han har vært sterkt medvirkende til at Nordic Warthogs fikk en solid tredjeplass i grunnspillet. Gill har trua på nye eventyr under Zoctai-navnet, men vet også at det er mye arbeid som gjenstår.

– Vi har spilt litt sammen i det siste og kommer godt overens. Vi har klart å gjøre ganske mye på den korte tiden vi har spilt sammen. Individuelt er vi alle sterke, men vi har nok mye å jobbe med. Vi vet allerede omtrent hvor vi ligger overfor lag i utlandet, så mulighetene for å vinne kvalifiseringer og lignende er der absolutt, forteller han til Gamer.no.

Les også
Apeks vant Tipsport Bratislava Cup 2022
NYTT LAG: Jasmeet «RoSeY» Gill var blant de beste spillerne i vårsesongen av Telenorligaen. Nå skal han spille for Zoctai.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Hjelper laget med å nå sine mål

Verken Dyrnes eller Karto vil si stort om avtalen, men begge parter uttrykker at de er fornøyde. Spillerne får støtte til å dra på arrangement og de skal få hjelp til å bygge et varemerke for seg selv.

– Grunnen til at vi valgte Zoctai var mer at vi stoler på «flabbert» og vi vet at han har mye kontakter. I tillegg har han et bra team bak seg, som vil hjelpe oss med å oppnå våre mål, sier Dyrnes.

Karto håper laget får mulighet til å delta i en av de øverste divisjonene av Telenorligaen den kommende høstsesongen, men det avhenger sannsynligvis av at noen er villig til å selge en plass til riktig pris.

– Det er litt for tidlig å si. Vi håper det, men det kommer an på andre forpliktelser og hva som er mulig å gjennomføre. Vi kommer ikke til å delta for enhver pris. Hvis det er mulig å få til, så kommer vi så klart til å stille opp.

Den første offisielle kampen til Counter-Strike-laget til Zoctai er kvalifiseringen til Farmskin Championship på onsdag.

Siste fra forsiden