Counter-Strike: GO

Ferskt lag vant vår Counter-Strike: Global Offensive-turnering

– Håper å være et av topplagene internasjonalt i løpet av året, forteller vinnerne.

Turneringsresultat for Logitech G Counter-Strike: GO Challenge:

Vis mer

1. plass: BX3 Elektroniske Sportsklubb
2. plass: Expert-Gaming
3. plass: Teklubben
4. plass: Splætta

Logitech G Counter-Strike: GO Challenge fungerer som oppvarming til en større liga til høsten hvor det er 15 000 kroner i premiepotten.

Etter to lange helger med spenningsfylte kamper ble det BX3 Elektroniske Sportsklubb som vant Logitech G Counter-Strike: GO Challenge. Guttene fra BX3 lekte seg gjennom forrige ukes turnering. De tapte bare to kamper: en i semifinalen og en i finalen, hvor de for øvrig slo Expert-Gaming 2-1. Nå er det nye laget, som ble startet så sent som i januar i år, ute etter å jobbe seg til en plass i verdenstoppen.

Steffen «phnien» Willumsen i BX3.

– Målet vårt som lag i første omgang er å være det beste laget i Norge. I løpet av året håper vi å være et av topplagene internasjonalt, forteller Steffen Willumsen fra BX3 til Gamer.no.

Selv om laget er nytt har spillerstallen lang fartstid i Counter-Strike-miljøet. Tre av spillerne, Michael «m1kkis» Sokki, Steffen «phnien» Willumsen og Mathias «caard» Aronsen har spilt helt siden Counter-Strike 1.6-tiden, mens de to siste medlemmene, Boye George «slickB» Lövstad og Glenn «nOv» Moen, hovedsakelig har erfaring fra det litt nyere spillet Counter-Strike: Source.

Spilling og studier

Majoritet av det Oslo-baserte laget er til vanlig fulltidsstudenter, og har dermed tettpakkede timeplaner med studier og spilling. Nå som sommerferien nærmer seg betyr det likevel ikke fri for de ambisiøse guttene.

– Vi vil utnytte mest mulig av fritiden til å forberede oss til LAN-sesongen som kommer i høst. Vi ser også for oss å dra på minst én turnering denne sommeren, og da er nok DreamHack Valencia det mest aktuelle for oss. Vi kjører som regel noen uker med bootcamp før hvert event, og prøver da å forberede oss på de motstanderne vi kommer til å møte, skriver Willumsen.

Willumsen har vært involvert i e-sport siden tidlig 2000-tallet og forteller at han ikke alltid har møtt like stor forståelse angående lidenskapen sin.

– Det å satse på e-sport i Norge er på dette tidspunktet litt tabu, men det siste året har jeg opplevd en forandring på hvordan mannen i gata ser på elektronisk sport. Det er likevel ikke det første man nevner hvis man skal sjekke opp en dame, tuller Willumsen.

Nå mener han Norge trenger mer liga- og turneringsspill, ikke bare i Counter-Strike, men i alle typer dataspill for å kunne videreutvikle e-sporten her til lands. Selv tror Willumsen at BX3 går en lys framtid i møte, mye takket være den gode stemningen innad i guttegjengen.

– Vi trives godt sammen, og det sosiale miljøet er utrolig viktig for oss. Jeg tror aldri man vil kunne bli et topplag hvis gjengen ikke trives utenfor spillet, forteller Willumsen.

Christian «GrOggi» Hagen, manager i Expert-Gaming.

Sjanse for revansje

Les også
Midgard blir MOT-ambassadør

Som vinnere av turneringen fikk laget med seg fem gavekort på 500 kroner fra Elkjøp. I tillegg sikret de seg en plass i høstens liga, hvor de får selskap av de tre lagene som plasserte seg fra 2.- til 4.-plass. Blant disse finner man et revansjelystent Expert-Gaming, som kom til kort i finalen, og dermed endte på en sur andreplass.

– Vi syns turneringen endte skuffende med tanke på at vi ikke vant. Vi var veldig i siget, men rotet dessverre i kampen mot BX3. Vi tar høsten som den kommer, men satser jo så klart på å stå øverst på pallen når ligaen er over, skriver Christian «GrOggi» Hagen, manageren til Expert-Gaming.

På tredje- og fjerdeplass finner man Teklubben og Splætta som også har kvalifisert seg til høstens sesong.

På grunn av nettrøbbel ble bare deler av kampen vist. Se helgens sluttspill nedenfor.

Siste fra forsiden