FIFA-landslaget

FIFA-landslaget spiller sin debutkamp på VGTV

Tirsdag møter de Frankrike borte i Paris.

Norgesmester Anders Rasmussen og resten av landslaget skal spille sin første landskamp.
Håvard Hofstad Ruud/Gamer.no

VG inngikk tidligere i år en avtale med Telenorligaen om å sende sluttspillet i november. Nå følger mediehuset opp med ny satsing, nemlig landslaget i FIFA. Tirsdag kveld klokken 19:10 sendes landslagets debutkamp mot Frankrike direkte på VGTV.

Trener Marius Hjerpseth er klar for første kamp.
NFF

– Vi tror dekning av e-sport og gaming blir viktig fremover, og ønsker å teste ulike innganger til feltet. FIFA-landskamp er spennende i så måte, også fordi dette har klare gjenkjennelsestrekk med vanlig sport. Også er det forhåpentligvis lettere for Norge å få en seier mot Frankrike enn i vanlig fotball, sier sportssjef i VG, Øyvind Brenne til VG.

Første landskamp

DETTE ER LANDSLAGET

Vis mer

Magnus Myrhaug Kristiansen
Arkan Resul
Sondre Voktor
Anders Rasmussen
Marius Hjerpseth (trener)

Kampen blir Norges første landskamp, mens Frankrike allerede har spilt to, og vunnet begge. Det spilles fem kamper, fire én mot én, og én to mot to-kamp.

I VG sitt studio finner du kommentatorene Sondre Skandsen og Yngve Gjerde.

– E-sport er et område i kraftig vekst, og resultatene fra sluttspillet i Telenorligaen var gode. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på sendingen og opplegget rundt. Vi er nå veldig glade for å kunne vise Norges første landskamp i FIFA, et spill vi vet veldig mange nordmenn har et forhold til, sier Thomas Manus Hønningstad, administrerende direktør i VGTV til VG.

Siste fra forsiden