Fikk du plutselig opp Steam-kontoen til andre da du logget på i jula?

Valve har nå forklart hva som lå bak den merkelige feilen.

Skjermbilde av Steam

Dersom du logget på Steam 25. desember kan det hende du snublet over en litt merkelig situasjon. Midt i det store vintersalget fikk brukere opp andre profiler enn sin egen.

Alt fra kjøpshistorikk, de siste numrene i kredittkort, fakturaadresse og telefonnummer fra profilene ble tilgjengelig for andre. Valve responderte etter kort tid med å ta ned hele tjenesten, og satte den ikke opp igjen før flere timer etterpå.

Dette skjedde

Nå har Valve kastet lys over situasjonen som skal ha rammet 34 000 brukere. Ifølge selskapet var det et såkalt «denial-of-service»-angrep fra en ukjent part som sørget for problemene. Det vil si at noen bombarderte Steam-serverne med forespørsler for å sette systemene i knestående. På et punkt var trafikken 2000 prosent større enn det Valve er vant med under vintersalget.

Den uhåndterbare trafikkmengden førte til en feil der Steam trakk frem mellomlagringsdata fra andre profiler. Da Valve tok ned tjenesten var det denne feilen de rettet opp. Nå forteller de at de skal bedre det bakliggende systemet for mellomlagring for å hindre at slikt kan skje igjen.

Denne slitsomme typen angrep er ingen mangelvare på internett nå om dagen. Det krever ingen store ferdigheter for å gjennomføre det, noe som gjør at de fleste som ønsker kan hamre løs.

Sist jul var det andre tjenester som slet med lignende angrep. Da tok en gruppe med rakkerunger ned PlayStation Network og Xbox Live i juletiden.

Nettjenesten slo ned på andre uhumskheter i fjor.
Steam stenger funksjoner om du ikke har brukt penger »

Siste fra forsiden