Feature

Final Fantasy XIII-2 annonsert

Oppfølgeren til fjorårets store japanske rollespill er på god vei.

Som en av verdens største rollespillserier stilles det stadig enorme krav til Final Fantasy-spillene, og mange vil nok si at 2010 markerte et av de dårligste årene for serien noensinne. Final Fantasy XIII, som mottok strålende omtale her på bruket, fikk nemlig overraskende ujevn kritikk ellers i mediebildet. I tillegg slapp Square Enix det massive online-rollespillet Final Fantasy XIV, som fikk en regelrett katastrofal utgivelse.

Det første bildet fra spillet.

Det har allerede skjedd store justeringer i sistnevnte spill, og det loves å forbedres ytterligere i løpet av året. Nå ser det også ut til at Final Fantasy XIII får en oppstramming, men da i form av en splitter ny oppfølger.

Ifølge Eurogamer annonserte utvikler Square Enix i dag Final Fantasy XIII-2 til PlayStation 3 og Xbox 360, under en pressekonferanse i Tokyo.

Det skal være den samme gjengen som var ansvarlige for Final Fantasy X-2 og Final Fantasy XIII som står bak spillet, og igjen er det Motomu Toriyama som sitter i produsentstolen. Spillet skal utgis «neste vinter», uten at vi vet mer enn det. Det kan bety at spillet, i likhet med Final Fantasy XIII, utgis før årsskiftet i Japan, og noe senere her på kontinentet.

Denne gangen får hovedpersonen Lightning nok en følgesvenn. Videre vil spillet fokusere på å nøste opp løse tråder og ubesvarte spørsmål fra forgjengeren, og vi loves også at kampsystemet er videreutviklet fra sist gang.

Final Fantasy-serien er ikke lagt opp som de fleste andre spillserier, og navnet er mer en paraply for en rekke noenlunde relaterte japanske rollespill, ettersom de ikke er direkte oppfølgere. Square Enix har likevel laget oppfølgere til noen av spillene i serien tidligere, senest med Final Fantasy X-2.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden