Finalene i årets Gamer's Paradise er ferdige

Få med deg alt om lørdagens kamper.

Lørdag var det duket for storoppgjør på Oslo City. I høst har nemlig Gamer’s Paradise arrangert turneringer i Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II, League of Legends og FIFA 13, og 27. oktober møttes alle finalistene i de avsluttende kampene.

Nervepirrende kamper

FIFA 13-turneringen, som ble arrangert i samarbeid med Norsk Toppfotball og Norsk Supporterallianse, skilte seg litt ut fra resten. Dette var nemlig en turnering der Tippeligasupportere skulle representere sitt eget lag i kampen om heder og ære. To stykker fra hver supportergjeng skulle samarbeide om å slå ut motstanderlaget i finalen.

969 stakk av med seieren i Counter-Strike: Global Offensive-turneringen. (Foto: Audun Rodem/Gamer's Paradise).

Counter-Strike: Global Offensive
Vinner: 969

Etter litt teknisk trøbbel på morgenkvisten ble Counter-Strike: Global Offensive-finalen mellom 969 og BX3.Tt sparket i gang. BX3.Tt hadde blitt omtalt som forhåndsfavoritter før finalekampen, men oppgjøret var langt fra ensidig.

Reglene var slik at det første laget som greide å vinne 16 sett vant runden. Så var det den beste av tre runder som stakk av med seieren Første runde gikk til BX3.Tt etter et svært nervepirrende oppgjør der settsummen ble 16 – 14. Andre runde gjorde 969 et durabelig comeback og slo motstanderen 16 – 10. I den siste og avgjørende runden holdt de to lagene tritt med hverandre nesten helt til slutten, men 969 dro fra mot slutten og klokket inn en settsum på 16 – 12.

Stabæk (t.v.) greide ikke å slå Sandnes Ulf. (Foto: Audun Rodem/Gamer's Paradise).

Norges beste supportere
Vinner: Sandnes Ulf

Ikke lenge etter troppet Stabæk- og Sandnes Ulf-supporterne opp, klare til dyst. Hver lag stilte med to finalistrepresentanter som skulle samarbeide om å slå motstanderne. Første mål kom allerede etter 16 minutter, da Sandnes Ulf grep sjansen og klinte ballen inn i målet etter å ha funnet et hull i Stabæks forsvar. Ikke lenge etter klinket Rogaland-laget til igjen med et oppfølgermål, der spissen smatt ballen inn etter å ha vært alene i feltet. I løpet av kampens siste minutter klarte Stabæk å få et mål selv, men den siste utligningen kom dessverre aldri.

Interessen for League of Legends-finalen var god. (Foto: Audun Rodem/Gamer's Paradise)

League of Legends
Vinner: Gamers League

Finaledagens tredje finale var i e-sportfavoritten League of Legends, der de to lagene Gamers League og Peet With Four kjempet innbitt om å kunne ta smykke seg som Norges beste lag. Den første runden greide forhåndsfavoritten Gamers League å senke Peet With Four etter om lag 20 minutter, etter å ha dominert kampen. Peet With Four skjerpet seg kraftig til andre runde, og kampen var jevn et godt stykke, men underdogen måtte nok en gang gi tapt. Dermed stakk Gamers League av med førsteplassen.

GLEiki vant StarCraft II-turneringen (Foto: Gøran Solbakken/Gamer's Paradise).
Les også
Får vi nok et høydepunkt torsdag kveld?

StarCraft II
Vinner: GLEiki

Dagens siste finale var mellom Snute og GLEiki i StarCraft II. De fleste hadde nok trodd at Snute, som vant vår StarCraft II-finale i fjor, skulle gå av med seieren, men slik gikk det ikke. Zergspilleren Snute tok de to første kampene mot GLEiki som spilte som Protoss, men GLEiki kom sterkt tilbake og greide på imponerende vis å overmanne Snute i de resterende tre rundene.

Heftige premier

Noen av premiene. (Foto: Audun Rodem/Gamer's Paradise)

Det var ikke bare heder og ære å vinne i årets Gamer's Paradise-turneringer. Vinnerlaget i Counter-Strike: Global Offensive kunne kose seg med 10 000 kroner, samt fem spilltastatur fra Steelseries. League of Legends-vinneren kunne bade i et like stort beløp, men kunne også kose seg med spilltastatur og spillheadset fra Cooler Master. Den heldige StarCraft II-vinneren stakk av med 2000 kroner og mus og tastatur fra MadCatz, samt en durabelig strømforsyning og et pent kabinett fra Antec. FIFA 13-vinneren fikk dra med seg en sjekk på 10 000 kroner hjem, øremerket tribuneaktiviteter for det vinnende laget.

I dagene som kommer kan du vente deg flere saker og intervju om kampene og deltakerne, samt videoopptak fra alle finalene.

Siste fra forsiden