Counter-Strike: GO / King of Nordic

Finland vant King of Nordic i Stavanger

Nye BX3 kjempet tappert, men måtte se seg slått av «Twistas» LGR.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

STAVANGER (Gamer.no): BX3 var Norges håp da sluttspillet i King of Nordic for første gang skulle holdes foran et publikum på Digitality X i Stavanger denne helgen. Etter å ha slått svenske Kalashnikov 47 i semifinalen fredag var det finske LGR som ventet i finalen lørdag kveld.

Finnene ble dessverre ett nummer for store for nordmennene. En overbevisende 16-4-seier på Train og 16-14 på Mirage sørget for at LGR endte opp som de nye nordiske Counter-Strike-kongene.

LGR ledes av Slaava «Twista» Rasanan, og dette er andre gangen laget hans besøker Norge på få måneder. Laget deltok som RCTIC på The Convention i vinterferien, men den gangen tapte de mot Demise i semifinalen.

RESULTATENE I KING OF NORDIC PÅ DIGITALITY X:

Vis mer

1. plass: LGR (40 000 kroner)
2. plass: BX3 (17 000 kroner)
3. plass: Kalashnikov 47 (6500 kroner)

– Ja, dette gikk mye bedre. Jeg vet ikke hva som skjedde i Kristiansund. Kanskje var det fordi vi nettopp hadde vunnet Nordic Masters i Sverige en uke tidligere og ble for trygge på oss selv. Det slo tilbake på oss. Vi har lært av tapet og undervurderer ikke motstanderen lenger, forteller kaptein Slaava «Twista» Rasanen til Gamer.no.

Spenning mot slutten

Der førstekartet Train ble en maktdemonstrasjon fra start til slutt, var Mirage langt mer spennende. BX3 fikk en solid ledelse før finnene kom inn i spillet, og oppgjøret bølget frem og tilbake foran de fremmøtte i messehallen i Stavanger Forum. Finnen er glad for at det ble litt kamp om gullet.

Slaava «Twista» Rasanen og hans LGR vant King of Nordic på Digitality X.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det var fint at Mirage var jevnere, men synd at vi tapte begge pistolrundene og de første rundene etter det. Det førte til at vi tapte fem runder på hver side med en gang, altså ti totalt i favør BX3. Da blir det fort et mye vanskeligere utgangspunkt, men alt i alt var det ganske bra. Vi var selvsikre på Train og gjorde bare noen få feil. Langt flere feil på Mirage, men der spilte BX3 også veldig bra.

Da stillingen var 14-14 på Mirage fikk Henrik «Neto» Kristengård i BX3 tekniske problemer med Steam. Det førte til en pause på om lag ti minutter akkurat da BX3 var inne i en god flyt. Det kan virke som at finnene utnyttet pausen bedre enn sine norske motstandere.

– Etter den tekniske pausen sa jeg til gutta at dette har vi i vår hule hånd. «Hold fokus på neste runde så vinner vi den siste». Det fungerte bra, vi visste hva vi skulle gjøre og det hele endte godt, avslutter Rasanen.

Kampen endte 16-14 til LGR, dermed kunne finnene vende hjem 40 000 kroner rikere sammen med en skinnende pokal.

Kristengård i BX3 er fornøyd med mentaliteten gutta viste etter at de ble overhøvlet på Train.

LGR fra venstre: Eetu «sAw» Saha, Saku «SAGGERTRON» Jokinen, Sami «xseveN» Laasanen, Lasse «ZOREE» Uronen og Slaava «Twista» Rasanen.
Nicolai Solbakk Willumsen
Les også
– Gøy å representere Ronin Horde i Telenorligaen

– Det er innstillingen vår jeg er mest fornøyd med etter finalen. Vi graver oss ikke ned, vi stiller oss i stedet inn mot neste kart. Det samme gjorde vi i går da vi tapte 16-1 i et av kartene i semifinalen. Vi kom tilbake da, og klarte det nesten igjen i dag. Dersom kampen hadde gått til et tredje kart er jeg sikker på at vi hadde rodd dette i land, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILTE FOR BX3:

Vis mer

Henrik «Neto» Kristengård
Eirik «spity» Hauger
Håkon «hk0n» Kvande
Paul «Vyp» Jensen
Tommy «tomzey» Weierød

DISSE SPILTE FOR LGR:

Lasse «ZOREE» Uronen
Saku «SAGGERTRON» Jokinen
Eetu «sAw» Saha
Slaava «Twista» Rasanen
Sami «xseveN» Laasanen

– Selv om vi nå tapte finalen prøver gutta å få noe positivt ut av det. Vi mener vi er på god vei mot der vi skal være. Det var ikke et dårlig lag vi møtte nå. Lagspillet vårt har egentlig vært ganske bra, men vi merker dette er noe vi må jobbe mer med.

Kristengård forteller at Train er et av nye BX3s favorittkart og et av kartene de mestrer best på trening. Likevel kom de veldig skjevt ut, og klarte aldri å komme seg tilbake i kampen. De tapte pistolrunden og lå under 6-0 før de fikk sin første runde. Deretter fikk de to runder til før de tapte nok en gang, men da hadde de ikke penger.

– LGR klarte å ta oss ut på alle måter og vi fikk ikke til noe sammen. De spilte veldig bra, samtidig som vi spilte dårlig og aldri fikk sving på økonomien vår. Det endte med en horribel anti-terrorside.

BX3 satser på denne lagoppstillingen

Nye BX3 har trent sammen i kun seks dager, mens det finske laget har spilt sammen i nesten to år. På Mirage viste nordmennene likevel hvilket potensial som bor i dem.

– Vi kom greit i gang der, men det hele endte opp med å bli en ganske rar kamp. Vi tapte et par unødvendige runder mot «eco», mens vi vant noen runder med «eco». Jeg synes egentlig vi spilte ganske bra som lag, og tapte vel oftest mest de situasjonene der vi var i flertall.

Henrik «Neto» Kristengård spiller nå i det nye Counter-Strike-laget til BX3.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Han innrømmer at de må trene mer på strategien etter at bomben er plantet. Dette er noe laget hadde utfordringer med både mot Sverige og Finland.

– Hvis vi får til det så blir det bra, da får vi vi et mye bedre utgangspunkt. Vi tapte mye på det, spesielt på Mirage.

Det er Håkon «hk0n» Kvande som har satt sammen det nye BX3-laget. De kvalifiserte seg til King of Nordic som mikslaget PFP, og nå har Tommy «tomzey» Weierød, Eirik «spity» Hauger, Kristengård og Kvande signert kontrakt med klubben, mens Paul «Vyp» Jensen er på prøvespill.

– Jensen har spilt over all forventning og vært viktig for oss på dette LAN-et. Tenker vi kommer til å fortsette med denne lagoppstillingen. Han har vært god på LAN tidligere og vi vet han er en god spiller, og det er derfor vi ville ha ham med.

Kristengård skryter også av Kvandes evne til å hente inn de rette spillerne og analysere motstanderne. Han mener han bygger laget rundt en helt unik spillestil.

– Han har gitt spillerne roller og funnet styrkene hos hver enkelt spiller. Norge ligger jo litt etter den nye metaen, men vi spiller på styrken til spillerne, ikke så mye taktisk. Han forstår Counter-Strike veldig godt og analyserer motstanderne godt.

– Aldri gått så bra på så kort tid

Han mener dette laget har større potensial enn noe annet lag han har vært med i tidligere.

– Selvsagt er det annerledes på LAN, men jeg tror vi er på riktig spor. Tidligere har jeg aldri følt at det har gått så bra på så kort tid. Vi har noe på gang her, med en god sammensetning av spillere som ikke bare går for antall drap, men setter laget først. Det er der jeg ser en forskjell fra tidligere lag, og med tiden blir alt mye bedre. Dette er et ganske ungt lag som mangler erfaring, samtidig har vi Hauger som har mye erfaring fra Source og Counter-Strike: Global Offensive.

– Jeg tror vi kommer til å gjøre det bedre fremover. Hvis det blir en mulighet så drar vi på Assembly Summer, deretter blir det mest sannsynlig fokus på Telenorligaen og andre arrangementer, avslutter Kristengård.

Her kan du se opptak av kampen, fra 02:38:00:

Siste fra forsiden