League of Legends / Telenorligaen

Fire av fem spillere i nDurance er sparket kun fire uker før sluttspillet

– Hos oss er ingen større enn klubben, sier styremedlem i klubben.

Kapachino Crew på ByLAN 2016.
Arsalan Blu/Gamer.no
Adrian «Dipzey» Kjellesvik er her avbildet som Riddle-spiller under Digitality X i sommer.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Uenighetene kom i kjølevannet av lagets deltakelse på ByLAN, hvor spillerne angivelig skal ha tøyset i finalen, og ikke tatt det seriøst. De spilte også under et annet navn, nemlig Kapachino Crew. Resultatet ble først at nDurance kuttet lagets reisepenger, noe som eskalerte til at lagets ADC-spiller Jon Olav «BigFatandBlack» Holland nektet å spille mer under organisasjonen. Deretter ballet det på seg.

– Det ble en veldig aggressiv prosess fra begge parter vil jeg si. De kunne heller ha gitt oss en advarsel eller latt oss avslutte en sesong vi har jobba hardt for, istedenfor å la andre ta over vårt harde arbeid, forteller lagets kaptein og Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik til Gamer.no.

Lagets fire gjenværende spillere fikk tilbud om å forbli under nDurance, men Kjellesvik, Sondre «Tivity» Afdal og Anders «Sharp» Lilleengen uttrykte ikke annen interesse enn Telenorligaen. Da besluttet ledelsen seg for å sparke spillerne, et resultat flere spillere ble overrasket over.

– Spillere skal ikke være større enn klubben

SPARKET FRA NDURANCE:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)

Styreleder Henrik Årdahl forteller at han ikke ønsker å la spillerne fullføre sesongen i Telenorligaen, ettersom de ikke har samme mål og ambisjon som klubben.

Henrik Årdahl er styremedlem i nDurance.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Det er nok at vi har ett topplag i den norske League of Legends-scenen som ikke setter krav til spillerne, og lar dem gjøre hva enn de vil. Scenen er stort sett preget av spillerne som tror de er større enn alt og alle. Hos oss er ingen spiller større enn klubben, sier han til Gamer.no.

Han fortsetter med å fortelle at nDurance er et lag som kommer til å satse internasjonalt, på både Ragnarok og Challenger Series.

– Vi har ikke bruk for fire spillere som ikke ønsker å gjennomføre målene vi har satt oss. Eneste løsning var å sparke de spillerne og finne fire nye, motiverte spillere.

Riddles klubbleder Mohammed Barzinje, som tidligere jobbet med nDGs Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik, er overrasket over Henrik Årdahls kommentar, som kan tolkes som et stikk i siden til Riddle.

– Vi setter krav til våre spillere, men vi sparker ikke hele laget på grunn av en tabbe. Vi må ikke glemme at disse spillerne er ungdommer som vil ha det gøy når de spiller. En av de viktigste tingene for oss er derfor å ha en god dialog med spillerne, forteller han til Gamer.no.

«Touch» er eneste gjenværende spiller

Les også
Demise spiller på Copenhagen Games under annen organisasjon

Tidligere Dark Passage-spiller, Omid «Touch» Rosander, er den eneste gjenværende spilleren i nDurance etter at ledelsen kvittet seg med stjernespillerne. Han forteller at hele hendelsen er kjedelig for alle.

Omid «Touch» Rosander på Digitality X i Stavanger.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er kjipt i og med at vi har brukt mye tid til å trene, og så blir de sparket rett før finalen. De fortjener egentlig å spille ut sesongen.

– Tror du nDurance kommer til å klare å finne en like bra lagoppstilling?

– Det er en vanskelig prosess å finne nye spillere, men jeg håper på det, avslutter Rosander.

Styreleder i nDurance Gaming, Henrik Årdahl, forteller at innsatsen til Rosander er en stor del av grunnen til at han fremdeles er på laget.

– Han har under hele perioden vist stor spilleglede og ekstremt stor motivasjon til å peise på. Han har ingen planer om å droppe planene våre, så vi tar han med glede med videre i samarbeidet.

Mister sluttspillet

Lagets Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen sier han forstår hvorfor ledelsen valgte å sparke spillerne, men at han er skuffet over resultatet.

Torbjørn Berg er trener hos nDurance.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– De jeg har snakket med i nDurance sier de ikke bryr seg om ligaplassen, men ikke ønsker å gi den til oss selv om vi har trent og spilt hele sesongen for dette. For oss hadde sluttspillet alt å si, forteller han til Gamer.no.

Han forteller at nDurance gjentatte ganger kom med tomme løfter og lovord om at store ting kom til å skje rundt laget, for å så flere måneder i etterkant fortelle at det blir for vanskelig å gjennomføre. Han har likevel mye godt å si om organisasjonen, og sier de på mange måter kan sees på som et forbilde for andre norske organisasjoner.

– Det at vi hadde en, og noen ganger to trenere/analytikere til å følge opp treningene og gjøre oss til bedre spillere tror jeg er et godt eksempel for alle norske lag som ønsker å bli seriøse. Jeg har aldri sett noen i en trenerstilling i Norge legge inn så mye arbeid som det Torbjørn «Stareye» Berg har gjort for oss.

Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik tar livet med ro, men legger ikke skjul på at han gjerne skulle ha vært i sluttspillet.

– Akkurat nå bare spiller jeg og koser meg. Ser selvsagt litt rundt etter lag, for det å gå glipp av finalen blir for meg som å gå glipp av julaften.

Både nDurance og deres tidligere spillere går nå en usikker fremtid i møte. Overgangsvinduet stenger 23. oktober klokken 23:59.

Siste fra forsiden