Feature

Har du sett disse westernfilmene?

Fire filmer du kan se for å varme opp til Red Dead Redemption 2

Kort ned ventetiden til storspillet med disse westernfilmene.

Rockstar Games

Det er få spill det knyttes større forventninger til enn Red Dead Redemption 2. Alle filmklipp, alle spillsekvenser og sniktitter vi har fått se og lese så langt tyder på at spillet kan bli noe helt spesielt.

Rockstar har alltid vært gode på å la seg inspirere av andre medier, og Red Dead-spillene er intet unntak. Derfor har vi satt sammen en liste med fem filmer og tv-serier Rockstar helt klart har latt seg inspirere av, eller hyller, i Red Dead Redemption-serien.

Jeg elsker western-sjangeren, og har sett utallige timer med gode, og mindre gode både filmer og serier i sjangeren. Alt fra søndag morgen og Bonanza til Django Unchained er ting jeg har kost meg med, og noen av mine favoritter er med på denne lista.

LES OGSÅ: Vårt førsteinntrykk av Red Dead Redemption 2 »
LES OGSÅ: 10 ting du bør vite før du spiller Red Dead Redemption 2 »

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Nydelig regissert av Andrew Dominik, og med ekstremt imponerende rolleliste bestående av navn som blant annet Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Rockwell og Sam Shephard. Dette er en av mine favorittfilmer, og selv om kanskje ikke Rockstar lar seg inspirere så mye av historien, så har de i det minste latt seg inspirere visuelt.

I en av trailerne til Red Dead Redemption 2 ser man klipp fra et togrøveri. Satt ved siden av bilder fra filmen er det liten tvil om at dette er en hyllest til filmen fra 2007.

Dette er forøvrig en fantastisk bra film, som er vel verdt å se om du liker western-sjangeren eller ikke.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. (Bilde: Warner Bros.).
Audun Rodem, Gamer.no

The Wild Bunch

Dette er en herlig film i western-sjangeren, med gamle kjenninger som William Holden og Ernest Borgnine i hovedrollene. Denne gamle klassikeren fra 1969 deler mange likheter med spillserien. Historien i det første spillet er tydelig inspirert av filmen, blandet med en god dose The Man from Alamo, og hvis man setter bilder fra Red Dead Redemption og klipp fra filmen opp mot hverandre, som jeg har gjort under, ser man tydelig at det er hentet inspirasjon fra filmen.

I tillegg kan det virke som om historien i Red Dead Redemption 2 også henter mye fra The Wild Bunch, blandet med en god dose av tidligere nevnte The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

The Wild Bunch. (Bilde: Warner Bros.-Seven Arts).
Audun Rodem, Gamer.no

Sergio Leone

Les også
Anmeldelse: Red Dead Redemption 2

Det kan sies mye om Sergio Leone, men hans måte å ramme inn bilder på i western-filmer var banebrytende, og satte nesten en ny standard når filmene hans kom. To av de mest kjente filmene hans, «Once Upon A Time In The West» og «The Good, The Bad And The Ugly» er kanskje noen av de meste kjente western-filmene som finnes.

Det er mange likheter med måten Red Dead Redemption-spillene viser frem landskapet på, hvordan figurene snakker og ter seg, samt stemningen som finnes i filmene til Leone som har satt sitt preg på spillene. Musikken til Ennio Morricone er fabelaktig i de to filmene, og lydbildet i spillet minner også til tider om musikken.

Her trenger Charles Bronson hjelp, kan det se ut til. Fra filmen Once Upon A Time In The West. (Bilde: Paramount Pictures)

There Will Be Blood

Daniel Day-Lewis har spilt svært få dårlige roller, men det er allikevel ikke mange som er like gode som den han gjør som Daniel Plainview i «There Will Be Blood». I det første spillet i serien er det til og med et eget området på kartet som heter nettopp Plainview, så det er liten tvil om at Rockstar har sett denne filmen, og hatt den i tankene når de har laget spillene.

(Bilde: Paramount Vantage)

Dette er også en helt fabelaktig film, og sammen med de andre tipsene over har du nok å se på i ventetiden fram til Red Dead Redemption 2 kommer fredag 26. oktober.

Har du noen western-favoritter? Del dine filmtips i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden