Kjemper om proffkontrakt i Gamerz

Fire nordmenn deltar i reality-show om proffkontrakt i Counter-Strike

Tolv nordiske spillere bor i samme hus og trenes opp av tidligere legender de neste 20 dagene.

DETTE ER DE NORSKE DELTAKERNE:

Vis mer

Sebastian «ensa» Aas
Martin «DahlarN» Brevik
Marius «Muzzy» Lysholm
Jarl «Arox» Teien

Mandag kveld var det premiere på det nye realityshowet Gamerz, som plasserer tolv Counter-Strike-spillere, utvalgt på DreamHack Winter, i samme hus. Spillerne blir delt opp i to forskjellige lag, og trenes av legendene Abdisamad «SpawN» Mohamed og Oskar «ins» Holm. Begge laglederne er to av Sveriges mest suksessrike Counter-Strike 1.6-spillere gjennom idene. De fem beste spillerne stikker av med en proffkontrakt i seks måneder. Fire norske deltakere er med på programmet som skal vare i 20 dager fremover.

De tre første episodene varer rundt 20 minutter, mens de resterende dagene vil være direktesendte 24 timer i døgnet frem til finalen. Deltakerne vil få utfordringer underveis, og publikum kan være med på å utfordre de spillerne som gjør det dårligst, og overta plassen deres i huset. Du kan se første episode i toppen av artikkelen.

Serien kan følges på Gamerz' hjemmeside »

En gylden mulighet

Martin «DahlarN» Brevik.
Gamerz Global

Martin «DahlarN» Brevik sier det er en drøm som går i oppfyllelse, og at dette er en mulighet han har ventet lenge på.

– Det å bli tatt ut til Gamerz er jeg er kjempefornøyd med. Det er en stor mulighet til å vise miljøet hva jeg er god for, og at jeg fortjener plassen min. Ser også på dette som en gylden mulighet til å få navnet mitt ut der, og muligens skaffe flere kontakter innenfor e-sport, noe som er veldig viktig, sier Brevik.

Alle spillerne har nå rukket å møtt hverandre, og har fått et førsteinntrykk. Brevik mener at en av de norske spillerne skiller seg ut, og sier at vedkommende er en favoritt til å stikke av med kontrakt.

– Har rukket å bli litt kjent med de andre spillerne, vi har spilt litt med og mot hverandre, men ikke så mye ennå til at jeg har sett hva alle har å by på. Men jeg vet på forhånd at «ensa» har mye erfaring, og er en het deltager til å stikke av med kontrakt. Men vi får se hva tiden viser og hva de andre talentene har å by på.

Hvis Brevik er en av de heldige og stikker av med kontrakt, er han klar på hva han skal bruke de seks månedene på.

– Om jeg skulle klare dette, og stikke av med proffkontrakt de neste 6 månedene, så ville jeg lagt ned mange timer på å forbedre meg og å vise en god figur i spillet, så jeg muligens får muligheter til å fortsette som proffspiller etter at kontrakten går ut, avslutter Brevik.

Interessen er tilbake

Sebastian «ensa» Aas.
Gamerz Global
Les også
– Vi er i stand til å nå sluttspillet i Telenorligaen neste sesong

Sebastian «ensa» Aas gleder seg til å få vist seg fram, og var meget fornøyd med å bli valgt ut.

– Det var konge å bli valgt ut til det, en ordentlig god mulighet til å vise seg fram og utvikle seg som spiller, sier Aas.

Aas spilte for LGB eSports tidlig i 2015, og har allerede fått en forsmak på hva det vil si å være profesjonell spiller. Han sier at lysten forsvant etter at LGB-karrieren endte, men at den nå er tilbake.

– Etter LBG forsvant interessen for organisert dataspill, men kan med glede si at den begynner å komme tilbake nå som jeg har fått denne muligheten.

Nordmannen mener det er noen spillere som skiller seg litt ut, og trekker seg selv frem som en av favorittene, noe som er forståelig med tanke på hans egen erfaring.

– Jeg mener jo at jeg selv ligger veldig godt an. Av de andre spillerne har jeg fått best inntrykk av to av de svenske spillerne, som for eksempel «ELO» og «wolfy», forteller Aas.

Hvis han stikker av med kontrakten til slutt, ønsker nordmannen å satse hardt på karrieren.

– Det blir nok en del jobbing bak skjermen. Håper på mye trening og litt konkurranse når ting begynner å sitte, avslutter Aas.

– Håper å få et norsk lag i en major-turnering

Marius «Muzzy» Lysholm.
Gamerz Global

Marius «Muzzy» Lysholm er også meget fornøyd med å ha bli valgt ut til å være med i programmet, og håper dette er muligheten Norge trenger for å stable sammen et topplag.

– Jeg er veldig heldig som har fått muligheten til å bli med på det første e-sport-realityshowet. Jeg har muligheten til å vise hva jeg kan og vist mitt potensial. Jeg er fornøyd med å få representere Norge og håper en dag at vi vil ha et norsk lag i en major-turnering, sier Lysholm.

Nordmannen mener at det er et par spillere som skiller seg ut.

– Jeg tror «ELO», «ensa» og «wolfy» har størst sjanse til å få signert proffkontrakten.

Hvis han er en av de heldige som blir utvalgt til å få en seksmåneders proffkontrakt, er planen klar for hva som skal skje i løpet av de månedene.

– Hvis jeg blir en av de fem heldige, så blir det bare full fokus på Counter-Strike. Jeg kommer mest sannsynlig til å ha en veldig rutinert hverdag som inneholder bra inntak av mat, drikke og fysisk trening. Generelt forbedre alt jeg gjør i en hverdag for å prestere bedre i spillet og for å ha en bra livsstil, avslutter Lysholm.

– Mange her har ganske god erfaring

Jarl «Arox» Teien.
Gamerz Global

Siste norske deltaker er Jarl «Arox» Teien. Også han er veldig fornøyd med å ha blitt valgt ut til å delta i prosjektet.

– Synes det var kjempekult at jeg ble valgt ut til å være med på Gamerz. Dette er noe jeg brenner for og en kjempesjanse til å bli noe stort, sier Teien.

Teien har også et par kandidater som han mener har større sjanse enn resten, men sier også at han kjenner «Muzzy» fra før, og har stor tro på at han kan stikke av med kontrakten.

– Jeg har bare sett litt av noen men det er mange som har ganske god erfaring. Jeg heier selvfølgelig på meg selv, men det er et ekstremt høyt nivå her. Jeg vil tro «ensa» og «ELO» går langt, men håpe også at «Muzzy» er med hele veien.

Hvis han er en av de utvalgte som får kontrakt, har Teien tenkt å bruke tiden godt på å forbedre seg selv individuelt.

– Planen for meg ville da vært å fokusere hundre prosent på spillet, og begynne å sove til mer normale timer samt spise jevnlig, noe som jeg er dårlig på i dag, avslutter Teien.

Siste fra forsiden