Dota 2 - 6th E-sport World Championship

Fiskestanga cruiste gjennom kvalifiseringen til VM

Nå skal de møte noen av verdens beste spillere i Aserbajdsjan.

Bilde fra Dota 2-turneringen ESL One i sommer.
Kai Kienzle

Verdensmesterskapet i e-sport 2014

For sjette året på rad arrangeres VM i e-sport av IeSF. Årets sluttspill foregår i Aserbajdsjan, og Norges E-sportforbund er sammen med Gamer.no ansvarlige for å finne nordmenn som får det oppdraget å representere Norge.

Vi skal sende deltakere i følgende spill: StarCraft II, Hearthstone, Ultra Street Fighter IV og Dota 2. Spillerne eller laget som sendes til Baku får reise og opphold dekket, og trer på seg norske landslagsdrakter for å kjempe om pengepremier opp til 320 000 kroner.

International E-sports Federation (IeSF)

Stiftet: 2008.
Sete: Seoul, Sør-Korea
Generalsekretær: Won Suk Oh
Web: www.ie-sf.com
Medlemsland: 46
Tilhørighet: Sport Accord
Visjon: http://ie-sf.com/en/about/introduction.php

Norges E-sportforbund (NEF)

Stiftet: 2010
Sete: Oslo, Norge
Generalsekretær: Stein Wilmann (Fungerende)
Web: https://www.facebook.com/NEFno
Tilhørighet: IeSF, Hyperion
Visjon: https://www.facebook.com/NEFno/info

Sent fredag kveld arrangerte vi i Gamer.no VM-kvalifisering i flere velkjente spill. Ett av disse var Dota 2. Gjennom hele kvalifiseringen gjorde laget med det festlige navnet fiskestanga det skarpt, og viste seg å være et vanskelig beist å felle for alle motstanderne.

I finalekampen møtte de Tango Bitches, et lag de beseiret overbevisende etter en ganske korte kamp. Dermed skal laget spille mot noen av verdens aller beste Dota 2-spillere i VM-sluttspillet som går av stabelen i Aserbajdsjan mellom 12. og 17. november.

Bare en kameratgjeng

Fiskestanga består av Joakim «Joey» Johansen, Henrik Sundelin «sundelin» Larsen, Bjørn Christian «Vibah» Noor, Jarle «SaloiG» Sivertsen og Mats «tellem» Myrold.

– Vi har spilt sammen i rundt 7-8 år. Vi var egentlig ikke et fast lag før denne kvalifiseringen, men vi snakket sammen og bestemte oss for å prøve å se hvor langt vi kunne komme, forteller Bjørn Christian Noor til Gamer.no.

Nå som seieren er i boks blir det mer organisert trening fram mot det store mesterskapet.

– Før nå har vi egentlig ikke hatt noe organiserte treningstider eller noe slikt. Men fra nå av kommer til å gjøre dette mye mer. Vi trener når vi har mulighet, og spiller også mye alene for å øke individuelle ferdigheter og mekanikk i spillet.

Han forteller at de ikke har satt seg et spesifikt mål for VM, men at de går inn med godt mot og er sugne på å bryne seg på de beste.

– Det ryktes at «Mushi» (en av de antatt beste spillerne i verden journ.anm) kommer til mesterskapet. Vi får se hvordan «sundelin» takler å spille mot han i midten.

God erfaring er viktig

Noor forteller at blant annet lagets lange erfaring med spillet virket å påvirke kampene under kvalifiseringen. Med gode valg av helter, og ved å greie å lese spillestilen og taktikken til motstanderne ganske raskt stod de til slutt igjen som vinnere av kvalifiseringen.

Dota 2 er nok større i andre land. Dette er fra ESL One i Tyskland i sommer.

Til turneringen nå var det kun 11 lag som var påmeldt, noe som ikke overrasket «Vibah» nevneverdig.

– Alle vet at Dota i Norge er, og ser ut til å alltid være, lite sammenlignet med for eksempel League of Legends. Det har vært lite interesse for seriøs spilling i miljøet helt siden vi begynte å spille for 7-8 år siden.

Han mener at dette er en av de største årsakene til at nivået på Dota 2-lag er såpass lavt som det er per i dag. Men han sier videre at denne kvalifiseringen, og at nordmenn endelig får bryne seg på den internasjonale scenen, kanskje kan være starten på noe.

På spørsmål om han tror dette kan være første steg mot å se et helnorskt lag gjøre det sterkt internasjonalt svarer han noe kryptisk:

– «Time will tell.»

Store premiepotter

International e-Sports Federation arrangerer VM for sjette år på rad.
Raakel Hämäläinen

Det er det sjette året på rad at verdensmesterskapet i e-sport arrangeres i regi av International e-Sports Federation. I år skal det holdes i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, hvor Dota 2-lagene skal spille om en premiepott på hele 300 000 kroner. Finalen arrangeres 12-17. november.

I tillegg til Dota 2 sender Norge spillere som skal konkurrere i StarCraft II, Hearthstone og Ultra Street Fighter IV. Kristoffer «TargA» Marthinsen representerer oss i Starcraft II, mens Vegard «veggey» Koppangen Bugge tar seg av Ultra Street Fighter IV.

Hearthstone-spilleren som vant kvalifiseringen har faktisk ikke spilt i turnering før.
David «kanelsnurr» Hovland Jensen slo alle i Hearthstone »

Siste fra forsiden