Counter-Strike: Global Offensive / DreamHack Masters Malmø

Flere favoritter er ute av Dreamhack-turneringen i Malmø

Det ukjente kinesiske laget TyLoo overrasket alle da de slo ut de regjerende major-mesterne.

Luminosity Gaming røk ut allerede i gruppespillet mot kinesiske TyLoo.
Adela Sznajder/DreamHack

DETTE ER DREAMHACK MASTERS MALMØ:

Vis mer

16-lags turnering med omlag 2,1 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Slik spilles kvartfinalene lørdag:

11:00: Natus Vincere mot TyLoo

14:00: Dignitas mot EnVyUs

17:00: mousesports mot GODSENT

20:00: Virus.Pro mot Ninjas in Pyjamas

Storturneringen i Malmø har så langt gitt oss mange oppsiktsvekkende resultater, og få hadde vel sett for seg at gruppespillet ville ende slik på forhånd.

I oppladningen til turneringen hadde lag trekt seg, og spillere meldt avbud på grunn av skader. Andre lag hadde byttet ut spillerne sine etter MLG Columbus, så det var knyttet stor spenning til hvordan gruppespillet ville utfolde seg.

Den kinesiske overraskelsen

Kinesiske TyLoo sjokkerte Luminosity.
Adela Sznajder/DreamHack

Etter at Luminosity Gaming vant MLG Columbus, var det ventet at de skulle vise krefter i Malmø. I andre gruppespillskamp tapte brasilianerne mot mousesports på Cache, et kart de aldri spiller.

I intervjuet etter kampen uttalte lagkaptein Gabriel «FalleN» Toledo at de ønsket å prøve ut kartet for å bli bedre på det, men det ble altså skjebnesvangert. I den avgjørende kampen i gruppe A møtte de kinesiske TyLoo, som de også møtte og slo i første gruppespillskamp. Kineserne hadde på sin side slått ut Team Liquid, som nådde semifinalen i USA, etter et overtidsdrama på Cobblestone.

Til manges store undring valgte Luminosity å la Cache skli inn i best-av-tre-kampen mot kineserne selv med resultatet mot mousesports friskt i minne, og det skulle få store følger. Det så ut til at den brasilianske favoritten skulle stikke av med det første kartet når de ledet 14-9, men kineserne ville det annerledes og vant til slutt 16-14.

På Overpass var det aldri noen tvil, og Luminosity kjørte over det kinesiske laget og vant komfortabelt 16-7. Det så ut til at alt holdt på å returnere til normalen. Tredje kart var Inferno, og TyLoo viste at de var forberedt på motstanden. Med en veldig unik måte å spille sin antiterroristside på, anført av meget passivt spill, viste de at de kunne spille ut selv de beste brasilianske spillerne. Kineserne vant til slutt kartet 16-12, serien 2-1, og avanserte dermed til kvartfinalen. Luminosity røk altså ut før sluttspillet startet.

Kart tre mellom Luminosity og TyLoo.

Svenske lokalhelter ble for tøffe

Godsent og Markus «pronax» Wallsten ble for tøffe for CLG.
Adela Sznajder/DreamHack

I den andre avgjørende gruppespillskampen skulle amerikanske Counter Logic Gaming opp mot svenske Godsent. Godsent har få internasjonale resultater under beltet, men med en erfaren leder i tidligere fnatic-spiller Markus «pronax» Wallsten i spissen, overrasket de det amerikanske formlaget.

Etter en jevn kamp på Overpass som gikk til overtid, vant svenskene 19-16, før de knuste det amerikanske håpet 16-8 på Cache. Dermed var to lag som aldri ble sett på som utfordrere videre til sluttspillet.

Les også
Tittelutfordrerne ble for sterke for favoritten Norse
Kart to mellom Godsent og CLG.

Skuffet nok en gang

Ninjas in Pyjamas ble for sterke for danske Astralis.
Adela Sznajder/DreamHack

Tredje avgjørende gruppespillskamp var mellom Astralis og Ninjas in Pyjamas. Astralis var på forhånd et av lagene som garantert skulle komme seg til semifinale, og uten fnatic i turneringen ville de helst vinne den.

Det ville det gamle svenske storlaget annerledes. Med heroisk spill fra alle spillerne, var det kollektiv svensk kraft som slo ut det danske stjernelaget. Ninjaene vant første kart, Cache, 16-5, før Astralis tok det andre kartet, Inferno, 16-9.

Tredje kart var Train, et kart begge lag har vist gode resultater på. Men de svenske pysjamaskledde ninjaene ville det mest, og stakk til slutt av med en 16-12-seier her, og utvidet rekken av skuffende resultater for Astralis. Det danske stjernelaget har ikke vunnet en turnering på over et halvt år.

Kart tre mellom Astralis og Ninjas in Pyjamas.

Tilbake på vinnersporet

EnVyUs overrumplet Tempo Storm til slutt og nådde endelig et sluttspill.
Adela Sznajder/DreamHack

Den siste avgjørende kampen ble spilt mellom franske EnVyUs og brasilianske Tempo Storm. Etter en rekke skuffende turneringer fra franskmennene, blant annet sisteplass i MLG Columbus, var de franske stjernene tilbake for å få revansj.

På første kart Dust 2 var det egentlig aldri noen tvil om hvem som så mest solid ut, og det franske laget vant til slutt 16-9 over det brasilianske håpet.

Inferno ble en jevnere affære, og bikket veldig mye frem og tilbake mellom begge lagene. Ingen av de klarte å feste grepet og stikke av med en nevneverdig ledelse på noe tidspunkt, men de franske guttene klarte å avverge overtid og vant 16-14.

Kart to mellom Tempo Storm og EnVyUs.

Sluttspillet av turneringen starter opp igjen lørdag klokken 11:00. Det hele kan følges direkte på GamerTV.

Siste fra forsiden