PUBG Europe League - Kick-off Cup

Flere norske håp i nok en stor PUBG-turnering

32 av europas beste lag skal kjempe om seier i Berlin.

PUBG Corp., Public Domain, Gamer.no

Startskuddet for fase to i den prestisjetunge ligaen PUBG Europe League (PEL) nærmer seg med stormskritt. Før vi kommer så langt skal lagene imidlertid ut i en liten oppvarmingsturnering, som går av stabelen denne uka.

De beste PUBG-lagene i Europa er samlet i Berlin denne uka.
Starladder

De 16 lagene fra toppdivisjonen i PEL og de 16 best plasserte fra andredivisjonen Contenders League er samlet i Berlin for å konkurrere i PEL Kick-off Cup. Turneringen har ingen ting å si for neste PEL-fase, men bør likevel gi en god pekepinn på hvordan lagene ligger an.

Med 36 kamper fordelt på seks dager lover turneringen flust med action, og sett med norske øyne blir det mye å følge med på.

Norske håp

Fra PEL finner vi både Liquid med Jim «Jeemzz» Eliassen og FaZe med Ludvik «Aitzy» Jahsen. Begge er vanligvis å regne blant toppfavorittene, men med to vidt forskjellige oppladninger blir det spennende å se hva de kan prestere.

«Jeemzz» og «Aitzy» er blant favorittene i Berlin.
PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

FaZe endte på 7. plass i første PEL-fase, og fikk derfor noen uker ferie. Etter en del startvansker i åpningsfasen håper «Aitzy» å bruke ukas turnering til å få varmet skikkelig opp, samtidig som han ser det som en god mulighet til å bringe inn noen ekstra kroner.

Med sin andreplass kvalifiserte Liquid seg til Faceit Global-turnering i påsken. Den endte med bronse for «Jeemzz» og kompani – noe nordmannen var langt fra fornøyd med.

Contenders-gruppa skilter med ytterligere åtte nordmenn å heie frem. Her finner vi «ToWzErA» og «C4LVINKL3IN» fra Desperado, «ivel» fra Zoekt een Naam, «Kazz» fra Stellar og Besiktas-kvartetten «simsy», «Ultra», «TomiL» og «LuX».

Omdiskutert gruppeinndeling

Før det hele braker løs har arrangørene Starladder og PUBG Corp. delt lagene inn i to grupper. Inndelingen har imidlertid blitt mye omdiskutert, og både spillere og fans har klaget på dårlig balansering.

Slik ser gruppene ut for PEL Kick-off Cup.
Starladder

I gruppe A finner vi de åtte beste lagene fra første fase i Contenders League og de åtte svakeste lagene fra PEL. Gruppe B byr på de beste PEL-lagene og de dårligst plasserte fra Contenders.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Spesielt i sistnevnte er det ventet at topplagene cruiser inn til sluttspill, mens i gruppe A kan vi få flere overraskelser. Begge puljene skal spille fire kamper hver dag, mellom 30. april og 2. mai. Deretter går de åtte best plasserte lagene fra hver gruppe videre til sluttspill, med 12 kamper som skal spilles 3. - 5. mai.

Du kan følge turneringen via den offisielle Twitch-kanalen til PEL. Kampene begynner 12:00 den 30. april, og en offisiell sendeplan er tilgjengelig på turneringens nettsider.

Siste fra forsiden