Fnatic sparker kjent League of Legends-spiller

Christoph «nRated» Seitz ble svært overrasket over dumpingen.

Hakk i hælene på annonseringen om at Fnatics Andreas «MODDII» Fridth slutter å spiller for Counter-strike-laget, skjer det dramatiske endringer på League of Legends-fronten også.

Fnatics League of Legends-lag har bestemt seg for å kvitte seg med support-spilleren sin, Christoph «nRated» Seitz. Grunnen til tuppingen skal være nRateds mangel på treningsvilje.

– Chris kan være svært stolt av hva han har oppnådd med oss, og vi er svært taknemmlige for alt han har gjort for teamet, forteler Fnatic-leder Harry Wigget på lagets nettsted.

Endringene stopper ikke der. Bora «YellOwStaR» Kim hopper inn i support-skoene, etter å ha hatt AD Carry-rollen i en god stund. Estiske Johannes «puszu» Uibos hopper inn i YellOwStaRs tidligere rolle, men skal ikke være med laget lenger enn til i september. Da er planen å hanke inn den svenske ungutten Martin «Rekkles» Larsson.

– Forstår det ikke

Christoph «nRated» Seitz må finne seg et nytt lag. (Bilde: Fnatic.com).

nRated selv virker å ta avgjørelsen med fatning, men forteller i en utgreining på sin Facebook-side at han ikke forstår avgjørelsen. Det skal ha kommet brått på.

– Jeg spilte ikke dårlig (grunnen til at vi har tapt er dårlig kommunikasjon og lite solid samspill), så jeg følte ikke at det var noe press eller nødvendig å øve . Jeg fikk ingen endelig advarsel eller noe slikt, jeg ble bare fortalt at jeg burde spille mer «solo queue», skriver han.

Han er åpen om at han nå søker etter et nytt lag å spille for.

– Jeg kommer til å jobbe hardt for å få fortsette i miljøet, og jeg ville ha elsket å komme tilbake til LCS en dag. Akkurat nå venter jeg på tilbud, og kanskje, med litt flaks, kommer jeg tilbake kjappere enn ventet, skriver Seitz.

nRated har vært en del av Fnatic siden august i fjor, og var en sterk bidragsyter til å få laget på rett kjøl etter en laber andresesong av LCS. Han regnes som en av Europas beste support-spillere, og var med på å få Fnatic opp til førsteplass i LCS Europe Spring Playoffs i april.

Les også: Fnatic dropper nordmann etter skuffende Counter-Strike-resultater Les også: Et helt lag utestenges fra League of Legends

Siste fra forsiden