Counter-Strike: Global Offensive / ESL One Cologne

Fnatic stakk av med seieren under årets ESL One Cologne

– Når vi får flyt, er det ingenting som kan stoppe oss.

Mathias Hynne/Matthew Truelove/Gamer.no

Resultatliste ESL One Cologne

Vis mer

1. Fnatic
2. EnVyUs
3-4. Virtus.Pro
3-4. TSM
5-8. Na`Vi
5-8. Kinguin
5-8. Luminosity
5-8. NiP

Ute av gruppespillet

CLG, FlipSid3, Renegades,
Cloud9, mousesports, Titan,
Immunity, eBettle

KÖLN (Gamer.no): Etter fire lange dager var endelig finalen i årets ESL One Cologne ferdigspilt, og hvilken finale vi fikk. Det var duket for Fnatic mot Team EnVyUs i en mildt sagt stjernespekket duell foran 11 000 elleville tilskuere. Kartene det skulle utkjempes på var Dust2, Cobblestone og Inferno om nødvendig.

Dust2, som var franskmennenes valg, noe som betydde at de startet på terroristsiden, kom i gang på en mildt sagt overraskende måte. Etter at åtte runder var spilt ledet EnVyUs hele 7-1 før Fnatic hadde noe svar å komme med.

Svenskenes desidert beste spiller i år, Olof «Olofmeister» Kajbjer, hadde opp til dette punktet null drap på motstanderne. Franskmennene vant første omgang hele 10-5, og var godt rustet før sin til vanlig solide antiterroristside.

Runden hvor hele kampen snudde på hodet på grunn av Johansson's brilliante forsvar. (Video: HLTV.org)

Dette snudde derimot ganske kjapt, og Freddy «KRIMZ» Johansson stod kanskje for finalens beste spill. Under press var Fnatic to mot fire med bomben allerede armert, og fire franske herrer ønsket veldig gjerne å infiltrere og desarmere denne. Johansson snudde seg raskt og tok ut den første franskmannen, før han gjemte seg godt og hadde pen utsikt mot områdene der de kunne komme. Med en meget godt kontrollert AK-47 klarte han å ta ned de tre resterende EnVyUs-medlemmene på få sekunder, nesten uten å stoppe skytinga.

På dette punktet ledet det franske laget 14-7, og klarte bare å vinne én runde etter dette. Dermed var stillingen 15-15, og det måtte overtid til for å finne en seierherre. I overtiden var svenskene overlegne og tok de fire første rundene og sikret seg seieren på første kart.

På det andre kartet, Cobblestone, var det egentlig aldri noen tvil. Franskmennene kom aldri i gang med spillet sitt, og Fnatic vant første omgang 9-6. Siden svenskene plukket opp pistolrunden, og de påfølgende rundene var det aldri spennende. På 15-7 til fnatic måtte EnVyUs kjøpe våpen med begrensede midler, og svenskene sikret seg derfor sin tredje major-tittel, og den andre på rad.

SE VIDEO: Slik opplevde vi første dag på ESL One Cologne

– Vi blir aldri nervøse

Etter finalen fikk pressen snakke med Fnatic bak lukkede dører, og stille en del spørsmål. Vi fikk to spørsmål til laget.

– Olof, du var ganske langt ned på starten av Dust. Hva gjorde du for å komme deg tilbake i kampen, og endte på topp til slutt?

Les også
Slik deltar du i Fortnite-turneringen på Gamer.no

– Jeg hadde stor tro på at det kom til å bli bedre, og at vi bare måtte fortsette å prøve så skulle alt bli bedre. Vi har god selvtillit siden alt har gått veldig bra for oss i det siste, vi blir aldri nervøse. Vi vet at når vi får flyt, er det ingenting som kan stoppe oss.

– Pronax, i kampen mot Virtus.Pro var dere nære ved å ryke ut. Men dere hadde en timeout midt i andre omgang, og dere kom tilbake som et helt annet lag. Hva sa du, og hva gjorde dere under denne pausen?

– I pausen slappet vi egentlig av, fordi vi lå ganske langt under. Jeg spurte lagkameratene mine hva de synes, for vi gjorde egentlig alt rett. Det var bare det at Virtus.Pro var rett og slett mye bedre. Vi visste også at siden vi tok en timeout, så ville de forandre hvordan de spilte. Jeg skjønte at de kom til å kjøre på aggressivt mot oss etterpå, og vi utnyttet dette.

Etter pressekonferansen var ferdig fikk svenskene dra til hotellet og feire seieren. Gamer.no kommer tilbake med flere intervju, videoer og artikler fra ESL One Cologne om kort tid.

Siste fra forsiden