Fnatics Counter-Strike-lag er oppløst

Overgangen fra 1.6 til Global Offensive ble for mye å takle.

Etter en lengre periode med labre resultat har Fnatic bestemt seg for å stenge ned Counter-Strike: Global Offensive-laget sitt midlertidig. Grunnen skal være at laget ikke har lykkes med å tilpasse seg spillet etter overgangen fra Counter-Strike 1.6 det siste året.

– Helt siden vi la labbene på Counter-Strike: Global Offensive, tror jeg vi har slitt med å finne harmonien i laget. Dette har ført til en god del utskiftinger, noen ganger på grunn av frustrasjon over å ikke greie å holde et verdensklassenivå, noe som vi kanskje har blitt litt for vante til, skriver Fnatic-leder Patrik «cArn« Sättermon.

Fnatic spiller en av sine siste kamper sammen under EMS RaidCall 1. (Foto: fnatic.com).

Fnatic understreker likevel at dette er en midlertidig stenging, og at de har planer om å komme seg på bena igjen etter hvert.

Ny lagkomposisjon

Når det i så fall skjer er det med en helt ny lagkomposisjon. Forrige uke stakk Andreas «MODDII» Fridh over til konkurrent Epsilon. Nå hopper også Michael «Friis» Jørgensen og Andreas «Xyp9x» Højsleth over til Copenhagen Wolves, Finn «karrigan» Andersen drar til Playing Ducks, mens sistemann, Martin «Trace» Heldt pensjonerer seg.

I mai droppet laget også nordmannen Lasse «stingeR» Midstue av samme grunner som at laget nå oppløses. stingeR forstod den gang avgjørelsen godt, og uttalte at hans egne prestasjoner ikke hadde vært så gode som de burde ha vært. Fnatic trakk seg også fra StarSeries-finalen for et par uker siden på grunn av at de ville vurdere fremtiden.

Som en av de mest profilerte, suksessrike og omdiskuterte lagene i miljøet, har Fnatic i lang tid vært et lag å merke seg, med utallige gullmedaljer og pengepremier i Counter-Strike 1.6.

Les også: Fnatic dropper nordmann etter skuffende resultater Les også: Fnatic trekker seg fra StarSeries-finalen

Siste fra forsiden