Counter-Strike: GO / Telenorligaen

– Føler vi hører hjemme her oppe

Partyastronauts og Badgers kjemper om å beholde plassen i 1. divisjon av Telenorligaen.

Partyastronauts/Badger eSports/Valve/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Premiene i Counter-Strike: GO

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Siste runde i seriespillet i Telenorligaen nærmer seg, og hvilke lag som blir værende i første divisjon neste sesong skal avgjøres. Med Copenhagen Wolves ute av turneringen står det nå mellom Badger eSports og Partyastronauts, som møtes til det som kan bli den avgjørende kampen søndag klokken 20:00.

Se oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen her »

Badgers blir ikke siste motstander for Partyastronauts denne sesongen, som ikke spilte kampen mot London Conspiracy forrige serierunde. London Conspiracy-spillerne Bjørn «Skurk» Maaren, Kristoffer «Mystic» Mikkelsen og Pål «Polly» Kammen deltok i The World Championship i Belgrad, og kampen ble derfor utsatt. Det er i skrivende stund ikke avtalt når denne kampen skal spilles.

Med en seier mot Partyastronauts vil Badgers sikre seg plassen sin, mens Partyastronauts kan gå forbi Badgers på tabellen hvis de ender søndagens kamp uavgjort og samtidig vinner sin forestående kamp mot London Conspiracy.

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb og BX3 Elektroniske Sportsklubb er allerede klare for å kjempe om førsteplassen under årets SpillExpo, mens London Conspiracy og Demise Elektroniske Sportsklubb fortsatt kan hentes igjen av GamersLeague eSport, som ligger på en foreløpig femteplass.

– Det ville vært demotiverende å rykke ned

Kristian «akez» Kornbakk i Badgers tror at lagets levetid og jobben de legger i planlegging av kamper vil hjelpe dem på vei mot enda en sesong i Telenorligaens øverste divisjon.

Kristian «Akez» Kornbakk (t.v.) og Andreas «b4t» Bergevik under Copenhagen Games.

– Sjansene for å beholde plassen i Telenorligaen er i utgangspunktet gode. Vi har jo fordelen av å være et lag som har spilt sammen en stund, og vi har jobbet litt med kampplaner. Partyastronauts har allikevel mange gode individuelle spillere, som om de har dagen kan være veldig farlige.

– For å slå Partyastronauts er det viktig at vi spiller sammen som en enhet og ikke spiller inn i deres styrke, som er aim og rutine. Jeg tror ikke de er så veldig samkjørte siden de ikke trener, og siden de bruker forskjellige oppstillinger hver kamp. Så nøkkelen ligger vel der.

Kornbakk forteller også at grevlingene har funnet seg til rette på det norske toppnivået, og at de ikke har planer om å rykke ned til neste sesong.

– Det er veldig viktig for oss å kunne spille mot de beste lagene i Norge på ukentlig basis. Det ville vært meget demotiverende å rykke ned når vi føler vi hører hjemme her oppe.

Badgers erstattet nylig Aslak «kalsa» Nicolaysen med Vegard «yakin» Halvorsen, og Kornbakk forteller at den tidligere Expert Gaming-spilleren har blitt et godt bidrag til Badgers' lagoppstilling.

Les også
Legenden kan vinne sitt tredje verdensmesterskap

– Vi følte vi trengte litt mer skuddkraft i oppstillingen, og «yakin» har vist tidligere og i nyere tid med oss at han absolutt kan skyte hardt. Han bringer også med seg rutine fra hans tid i Expert Gaming-oppstillingen, som var topp to i Norge for et år tilbake.

Partyastronauts var ikke tilgjengelige for intervju.

Siste fra forsiden