Smite Pro League

Følg sommerfinalen i Smite Pro League i helgen

To nordmenn står midt i sirkuset når seks lag møtes.

Bilde fra Kick-off-LAN-et til Smite Pro League i Europa.
Helena Kristiansson/ESL

I hele sommer har åtte lag fra Nord-Amerika og åtte lag fra Europa sloss om kvalifiseringsplass til det kommende finalesluttspillet. I Europa var det Titan, Fnatic og Paradigm som trakk de lengste stråa, de to sistnevnte med hver sin nordmann på laget. Disse tre lagene skal møte AFK Gaming, Cloud 9 G2A og Team SoloMid fra Nord-Amerika, 24. - 26. juli, i Atlanta for å spille om en førstepremie på cirka 160 000 kroner.

De seks lagene er veldig jevngode og har møtt hverandre utallige ganger. Det er mye som tyder på at dette vil gi oss lengere kamper der få kan forutse utfallet. Mye kan avgjøres allerede i en utvelgelsesfase, men disse lagene er så gode at de kunne ha vunnet med hvilken som helst lagkombinasjon.

Store endringer i spillet

Emil «Lawbster» Evensen og Paradigm ligger godt an.

Paradigms kaptein, Emil «Lawbster» Evensen, er klar for kamp og sier selv at han er gira på å vinne. Nordmannen er allikevel nøktern i sin uttalelse om vinnersjansene deres, siden spillet undergår en del endringer forut for finalene.

– Jeg tror vi har gode sjanser mot alle lag som stiller, men det er en stor «patch» før LAN så vi får se hvordan det går seg til etter den. Det kommer til å være mye usikkerhet fra alle lag frem mot dette.

Endringen det refereres til har mye med jungelen mellom banene på kartet å gjøre da fordelscampene man tar der har mindre liv og gjennopplives raskere. De tidlige fasene av spillet vil endre seg betraktelig og mulighetene for snøballeffekt vil være så og si fraværende. Det forventes allikevel at samtlige lag som møtes i sommerfinalen ikke blir dårligere av dette, men at alle finner sin løsning på spillet. Patchnotatene fra utvikleren kan leses på deres hjemmesider.

Vi har fulgt «Lawbster» og «Badgah» en stund nå.
Ny seier for nordmenn i profesjonell Smite-liga »

Siste fra forsiden