Følg storturneringen IEM denne uken

StarCraft-stjernene møtes i Shanghai for å konkurrere om 150 000 kroner.

Kun få dager etter at DreamHack Valencia ble avsluttet, er det nå en ny esportsturnering som står for tur. IEM Season VIII – Shanghai tar over stafettpinnen på torsdag, og skal holde det gående helt til søndag.

Får vi se «Jaedong» (avbildet) mot «HyuN» igjen til helgen?

28 spillere er med for å spille om rundt 150 000 kroner. I tillegg regnes dette som en Tier 1-turnering, som vil si at de beste spillerne får med seg en god slump WCS-poeng. Disse vil komme godt med om de har noen planer om å få delta i VM-sluttspillet i november.

Hard konkurranse

Mange av spillerne er allerede kvalifisert fra de regionale turneringene som ble spilt tidligere i år. Andre er invitert basert på hvor mange WCS-poeng de har. Disse spillerne er alle videre til turneringens andre fase. Her finner vi blant annet navn som Lee «Jaedong» Jae Dong og Ko «HyuN» Seok Hyun, som begge var i finalen av DreamHack Valencia i helgen. Sjansene er derfor gode for at vi får se et revansjeoppgjør mellom disse to i løpet av turneringen.

De resterende spillerne må kjempe seg gjennom første fase av turneringen, hvor de fire beste vil gå videre til gruppespillet i fase to. Også her finner vi flere kjente spillere, blant annet publikumsfavorittene Manuel «Grubby» Schenkhuizen og Jang «MC» Min Chul. I alt er det 18 spillere som skal konkurrere om de fire kvalifiseringsplassene, så alt tyder på at vi kan vente oss intense kamper fra dag én.

Om du har lyst til å følge med på turneringen direkte, kan du sjekke ut arrangørens hjemmesider.

Les også: Koreansk dominans i DreamHack Valencia Les også: Esportfans forarget over StarCraft II- og Dota 2-krasj

Siste fra forsiden