NPL her0ez i King of Nordic

– Folk slutter å spille enkelt, og tør ikke å gjøre ting på egen hånd

NPL her0ez tar utfordringen i kveldens King of Nordic-sluttspill.

Anders aNdz Kjær sier norske spillere bør ha nok erfaring i King of Nordic.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Episode sju i sesong ni av King of Nordic starter i kveld, og etter at våre danske naboer forrige uke stakk av med seieren har det vært nok en kvalifisering. Også denne gangen var det NPL her0ez som stakk av med seieren her, dog med en litt annen lagoppstilling enn sist uke.

Kun Haris «H4RR3» Hadzic og Sigurd «MV» Schmidt-Hansen er igjen, mens inn har Anders «aNdz» Kjær, Jon Erik «ztk» Øygarden og Mikal «enix» Aakvik Øiestad kommet. Som en selvfølge, har Kjær tatt seg av intervjuet denne uken.

– De starter å spille passivt og er redde for konsekvenser

DISSE SPILLER FOR NPL HER0EZ

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Jon Erik «ztk» Øygarden
Mikal «enix» Aakvik Øiestad
Sigurd «MV» Schmidt-Hansen
Haris «H4RR3» Hadzic

Kjær selv mener at norske lag og spillere bør begynne å ha nok erfaring i King of Nordic. Han sier de fleste norske lagene har overtaket i flere av kampene, men stivner når de er på nippet til å vinne.

– Vi er en miks som bør være gode nok til å vinne King of Nordic. Ingenting annet enn seier er godt nok. Folk begynner å ha spilt så mye i turneringen at man må slutte med choking mot spillere man aldri har hørt om, forteller en bestemt Kjær.

– Så du mener de norske lagene som regel choker i sluttspillet? Hvorfor tror du dette skjer?

– Ja det mener jeg. Det er nok fordi folk slutter å spille enkelt og tør ikke å gjøre ting på egen hånd. De starter å spille passivt og er redde for konsekvenser. Tror også mikser prøver på alt for mye taktisk spill. Er man en miks må man ha enkle måter å spille på, og ha frihet nok til å vise frem individuelle ferdigheter.

Selv om laget er en miks, sier Kjær at det har han som tar det taktiske på fredag. Han sier at nøkkelen er selvtillit.

– Er selvfølgelig jeg som leder, og poenget er ikke at vi skal kjøre på ganske individuelt, poenget er at folk skal være aggressive og ha selvtillit.

Forrige uke sa Kjærs lagkamerat «H4RR3» at han var i en dårlig periode. Kjær sier han ikke vet om han har kommet ut av den enda, men at han vet hvorfor perioden har dukket opp.

Kjær sier at lagkamerat Hadzic (til venstre) må komme seg gjennom det mentale.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

– Det vet jeg ikke, som alt annet er det mentalt. «H4RR3» har nok kjent litt på at han gikk fra å være helt uerfaren og sulten på å vinne alt, til å miste litt ydmykhet. Det er noe de fleste går igjennom, så må man finne tilbake til den sulten man hadde før, sier Kjær.

Les også
Klar tale fra politikerne: – Vi må anerkjenne e-sport og gaming

Hvis laget vinner får de en fin julebonus. Kjær sier at han ikke tenker noe særlig på penger han ikke har.

– Har ingen planer om å planlegge bruk av penger jeg ikke har enda, avslutter Kjær.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 8. desember.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden