Football Manager 2009 i full 3D

Dato satt for neste utgave

Her har du de første nyhetene i Football Manager 2009.

Så kan endelig fotballfolket sette et stort kryss i kalenderen. 14. november kommer Football Manager 2009 ut på PC/Mac og PSP.

En tidlig versjon av 3D-motoren.

Masse nytt

Onsdag kveld presenterte Sports Interactive noen av nyhetene i årets utgave via to filmer på Youtube, og det først og fremst del 2 som er interessant for oss som klør i musefingeren etter FM 2009.

Den første nyheten som nevnes om PC-versjonen er tilbakemeldinger fra assistenttreneren under kamp. Han kan gi deg tips om spilleres individuelle moral og tanker rundt laget – slik som taktikk og grep for å spille enda bedre.

Videre har mediafunksjonen blitt dypere. Man har fått med en egen seksjon for overgangsrykter, der du kan kikke på hvem som ønsker hvem ifølge pressen. Du kan også holde pressekonferanser når du skifter jobb, før kamper og etter kamper. Her bygger du et forhold til journalistene og svarene du gir vil bli husket – så det gjelder å stå opp for sine prinsipper.

Når det gjelder trening kan du blant annet be spillere om å trene ekstra for å lære spesialegenskaper. Eksempler her er finter og frispark. Du må selvsagt velge riktig spillertype til oppgavene om dette skal lykkes.

Interaksjonen med styret har også blitt bedre. Her må du nå også ta hensyn til harmonien i spillergruppa og hvordan klubben ses på i fotballverdenen.

Nå kan du holde dine egne pressekonferanser.

Realistiske overganger

Overgangssystemet skal være bygd helt fra grunnen, og skal være langt mer realistisk enn tidligere. Vi loves at overgangene i spillet vil være mer på linje med det som skjer i virkeligheten. Visse klubber vil altså gå for visse spillere – slik at det som skjer i spillet til en viss grad reflekterer virkelighetens overgangsmarked.

En av de største nyhetene er kampmotoren. Sports Interactive har jobbet med denne i tre år, og gir oss nå fotball i full 3D. For de som savner det gamle systemet, vil det fortsatt være mulig å spille i vanlig 2D – eller bare se kommentarene.

Som en liten fotnote kan vi også nevne at det nå er mulig å spille som kvinnelig manager.

Sports Interactive lover mer informasjon om Football Manager 2009 i månedene som kommer, og du kan vente deg en demo noen uker før det gis ut 14. november.

Les også
Anmeldelse: Football Manager 2009

Siste fra forsiden