Sluttspillet i Telenorligaen

Forhåndsfavoritten mot overraskelsen

Temp.no og Labbedans'Vika spiller den første semifinalen i helgens sluttspill i Telenorligaen.

La'Vi og Temp møtes i den første semifinalen.
Privat/Valve/Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

I samarbeid med elektronikkjeden Power arrangerer Telenorligaen et innholdsrikt offline-sluttspill for Counter-Strike og League of Legends på Edderkoppen Scene i Oslo lørdag 20. mai.

Men allerede fredag kveld starter sluttspillet, med første semifinale mellom Temp.no og Labbedans'Vika. Kampen spilles uten publikum. Temp var på forhånd en av favorittene til å vinne ligaen, og med Norse ute av sluttspillet, er de soleklare favoritter før helgen. La'Vi ble dømt ned i vår egen spådom, men overrasket alle sammen da de klarte å komme seg på 3. plass og sikret seg en plass i sluttspillet.

Semifinalen ser du gratis på TV 2 Sumo 19. mai fra klokken 19:00 »

– Vi gleder oss til hele arrangementet

DISSE SPILLER FOR TEMP.NO

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Tony André «NiTo» Nilsen
Adam «Paint» Fjellum
Harald «Rufus» Spjelkavik

Lagkaptein i Temp, Anders «aNdz» Kjær, sier inngangen til sluttspillet har vært god. Alle spillerne har hatt fokuset på riktig plass.

– Vi har prøvd å spille så mye som mulig. Enkelt og greit. Vi føler at vi er det soleklart mest rutinerte laget, så vi har fokusert på at spillerne får lagt ned timene som trengs for at skuddene sitter, sier Kjær.

Motstanderlaget stiller med en to nye spillere, siden lagkaptein Ole Bendik «Undead Warrior» Bøen og Theodor «Teo» Lindtveit ikke har mulighet til å spille på grunn av skole. Kjær synes det er synd, og mener det vil påvirke kampen.

– Det tror jeg er veldig negativt for dem. De mister deres absolutt beste spiller fra seriespillet i sesongen. Det er synd at viljen til å tilpasse seg etter Telenorligaen er så liten. Det burde være prestisje i det å dra og delta på sluttspillet.

Men det er ikke bare La'Vi som stiller med en ny spiller. Temp gjør også det, etter at Håkon «Hallzerk» Fjærli forlot laget like før serieslutt. Inn for han kommer Harald «Rufus» Spelkavik.

– Nei, vi har såpass mye rutine at vi vet veldig godt hvordan vi skal implementere han i vårt system, så alle føler det funker bra, forteller laglederen.

Kjær forteller også at han gleder seg til å ha lokalt sluttspill også i vårsesongen av ligaen.

Anders «aNdz» Kjær gleder seg til sluttspillet. Her avbildet under høstens sluttspill på SpillExpo.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
– Det var ingen overraskelse at det ble såpass enveiskjøring

– Vi gleder oss til hele arrangementet. Alt fra kamper til etterfesten. Syns hele greia virker som en konge måte å avslutte en sesong på. Så blir det selvfølgelig deilig å løfte pokalen også, forteller han selvsikkert.

Ligaens mest solide lag er heller ikke redd for å møte noen i en eventuell finale, og mener de skal slå alle sammen uansett hva som skjer. De har allerede planlagt hva pengene skal brukes på.

– Vi vinner 2-0 uansett hvem vi møter. Har ingenting å si for oss hvem det er, vi anser oss som mye bedre enn de andre lagene. Pengene vi sikret oss ved å kvalifisere oss til sluttspillet er faktisk allerede brukt. Det gikk blant annet til hotellet på Copenhagen Games. Bortsett fra det tenker jeg øl på etterfesten er god bruk av pengene, avslutter en smilende Kjær.

– Vi har hatt det tøft i det siste

DISSE SPILLER FOR LABBEDANS'VIKA:

Vis mer

Phu «Krazyfo» Pham
Kevin «Trakt» Håkonsen Jensaas
Xa Van «Luis» Nguyen
Lars «Tebri» Berglund
Jo «Joeyg» Guttulsrud

Spiller i Labbedans'Vika, Xa Van «Luis» Nguyen, sier laget har hatt det litt tøft i inngangen til semifinalen. De har mistet sin kaptein og klart beste spiller fra seriespillet, og sier selv de har vært uheldige med valget av reservespiller.

– Vi har hatt det tøft i det siste med tanke på sluttspillet. Som dere vet så mistet vi to spillere, vår kaptein og en sterk spiller. Det har vært mye frem og tilbake med spillerbytter hos oss for å kunne delta i sluttspillet, sier Nguyen.

De møter den soleklare favoritten i semifinalen på fredag, og vet at de har en tøff oppgave i vente. Nguyen forklarer at forventningene er lave.

– Det blir et tøft oppgjør uansett med eller uten reservespillere. Vi forventer det verste, men håper på det beste. Vi gleder oss ikke så mye til sluttspillet, men vi skal nok få det beste ut av det.

Xa Van «Luis» Nguyen sier laget har hatt det tøft i det siste.
Privat

Spilleren vil ikke spekulere i hvem de møter i en eventuell finale, og fokuserer kun på første kamp.

– Vi tenker ikke så langt som finalen, vi tar det steg for steg. Det er jo på en måte en moralsk finale mellom Temp og oss, så hvem vi møter om vi kommer videre spiller ingen rolle, forteller Nguyen.

Hvis laget stikker av med seieren i sluttspillet, har de uansett en liten plan om hva pengene skal brukes på.

– Pengene blir nok fordelt på spillerne, og det blir helt sikkert en heftig tur på byen, avslutter Nguyen.

Her er den tidsplanen for arrangementet lørdag 20. mai:

10:00: Dørene åpner
11:00: Semifinale Counter-Strike – Nordic Warthogs mot Celestial Gaming
12:00: Semifinale Rocket League – BX3 mot Gutta Boyz
14:00: Semifinale Rocket League – Kartoflerne mot Came With A Great Fart
15:00: Finale i League of Legends
18:00: Premieutdeling League of Legends
18:00: Finale Rocket League
19:00: Premieutdeling Rocket League
19:00: Finale Counter-Strike: GO
22:00: Premieutdeling Counter-Strike: GO
22:30: Etterfest (18-årsgrense)

Siste fra forsiden