League of Legends / Telenorligaen

Forhåndsfavorittene går inn i Sprutnoobs

De fire sparkede spillerne fra nDurance har funnet seg ny klubb.

Flere av disse spillerne har nå meldt overgang til Sprutnoobs.
Arsalan Blu/Gamer.no

Da Sprutnoobs rykket opp til førstedivisjon i Telenorligaen etter vårsesongen, bestod laget av lokale talenter fra Tromsøområdet. Nå har de derimot sikret seg en helt ny stall: de sparkede spillerne fra nDurance, sammen med Dennis «Denden» Bui som tidligere spilte i Tyrkia.

Timingen passet

DETTE ER SPRUTNOOBS

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Siden fire forhåndsfavoriserte spillere stod uten klubb, var det egentlig første mann til mølla for å hente inn disse innen overgangsvinduet for ligaen stengte. Sprutnoobs, med lagleder Preben «Prebz» Bertheussen, gjorde derfor et valg som gikk ut over et par talenter, men som har gjort klubben til en sterk sluttspillkandidat.

– Tidligere så gikk dere ut med å satse på lokale Tromsøværinger. Fungerte ikke det så godt som forventet? Siden dere nå har hentet inn nasjonale toppspillere?

«Denden» blir Support-spiller i Sprutnoobs.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det var en blanding av at det ikke fungerte så bra, og at to medlemmer forlot klubben rett før disse spillerne ble tilgjengelige. Da tok jeg en beslutning med daværende lagleder om å bytte ut de resterende spillerne med den nye lagoppstillingen. Det var mest timingen det stod på, forteller Bertheussen til Gamer.no.

Lagoppstillingen skal fullføre resten av Telenorligaen-sesongen. Hva som skjer med de tre lokalspillerne er ikke klart, men det er mulig de går inn i laget etter Telenorligaen igjen.

På spørsmål om hvem de kunne tenkt seg å møte i et eventuelt sluttspill er Bertheussen klar.

– Det har ikke så mye å si, men hadde vært gøy å møte nDurance i finalen.

Usikker hva som skjer videre

Sondre «Tivity» Afdal.
Benedichte Breistøl

Sondre «Tivity» Afdal, som var en av de tidligere nDurance-spillerne som ble plukket opp av Sprutnoobs, er en av Norges beste Mid-lane-spillere, og han blir også en del av laget ut sesongen. Hva han skal gjøre etter sesongen er han derimot usikker på.

– Jeg kommer til å gjøre mitt beste på SpillExpo om vi kvalifiserer oss, har ikke så mange planer etter det. Håper å få spilt på SpillExpo, forteller Afdal til Gamer.no.

Les også
– Laget Nordavind stiller med har ikke imponert meg

– Om dere klarer å nå sluttspillet, hvilket lag ønsker dere å møte i semifinalen?

– Tror nDurance er sterkere på papiret, men føler det er litt 50/50. Det blir en tøff kamp uansett, avslutter Afdal.

Siste fra forsiden