Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

Forhåndsfavorittene i front ved halvspilt PUBG-sluttspill

GameFraym og Playwell hentet seg inn etter en skuffende start.

PUBG Corp.

Telialigaens beste PUBG-lag braket sammen denne uken, i den innledende halvdelen av ligaens aller første sluttspill. Ti kamper er spilt, og tross en svak start har forhåndsfavorittene karret seg helt opp til topps.

– Hittil et kjempespennende sluttspill med masse action, disiplinerte spillere og gode kamper. Det er ikke overraskende at vi finner GameFraym og Playwell på toppen, og heller ikke spesielt overraskende at PuRe, Timber og Ukjent Mix følger tett bak, forteller kommentator Stian «Eiefant» Storrvik.

Fortsettelsen går 11. og 12. november, med ti nye kamper. Også disse kan du se på Twitch-kanalen til Gamer.no, fra klokken 19:00 begge dager.

PuRe med tidlig initiativ

Mens Playwell og GameFraym var tippet å dure fra i front, fikk forhåndsfavorittene det ganske tøft på sluttspillets første dag. Dermed åpnet det seg for konkurrentene, og PuRe var laget som benyttet sjansen best.

– Litt som forventet. Vi er med i toppen, der vi vil være. I mine øyne er vi et av lagene som skal ligge opp mot toppen, selv om vi ble tippet å ende opp på 6. plass totalt, sier PuRe-spiller Steffen «SAMU» Samuelsen.

65 poeng på mandag holdt til foreløpig ledelse, men tirsdag måtte «SAMU» og kompani se seg forbigått. De ligger likevel meget godt an på tabellen, og er klar for fortsettelsen.

– Jeg føler det går bra og vi ligger på 3. plass etter dag to. Vi fortsetter i samme løypa og holder oss blant de fire beste i de neste ti kampene også. Begynner å kjenne litt på nervene nå, men press betyr bare at man må prestere bedre, mener Samuelsen.

Favoritter for en grunn

Slik ser tabellen ut etter to av fire dager i Telialigaens PUBG-sluttspill.
Gamer.no

For det måtte to dager til for GameFraym og Playwell å legge resten av feltet bak seg. Lagene var på ingen måte helt ute å sykle første dagen, men basert på forventningene til både kommentatorer og spillerne selv ble det en skuffende start.

– Jeg synes mandagen var dårlig. Det kom seg på tirsdag, men er fortsatt ikke fornøyd med noen av kampene. Alt i alt en grei uke, selv om jeg gjerne skulle sett at vi hadde mer poeng, lyder dommen fra GameFrayms Sturla «IntenZ» Hoberg.

Når Gamer.no tar kontakt med Rune «Aaab» Salvesen fra Playwell er beskjeden bortimot akkurat den samme.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Vi hadde en litt dårlig start på mandag, men kom godt inn i kampene igjen på dag to. Gode rotasjoner og samspill hele kvelden, selv om vi gikk litt på en smell den siste kampen. Utenom det så er jeg og laget veldig fornøyde med tirsdagen.

GameFraym og Playwell får nå seks dager på seg til å pønske på hvordan de skal utkonkurrere både hverandre og de øvrige lagene. Ifølge «IntenZ» blir det nok ingen spesielle forberedelser for han og lagkameratene, mens «Aaab» og kompani i hvert fall har planen klar.

– De ti siste kampene skal vi rykke ifra!

Spennende fortsettelse

Selvfølgelig får resten av lagene også de nevnte seks dagene til å finne ut hvordan de skal hente inn topplagene. Fortsettelsen lover å bli knallhard, og hvor godt spillerne tar i bruk ventetiden gjenstår å se.

– Noen av lagene vil benytte anledningen til å forberede seg enda bedre inn mot siste uka – andre lag kan kanskje surfe litt på en god uke. Det er vanskelig å spå hvordan en ukes pause påvirker lagene, men jeg er ganske sikker på at topplagene er trygge nok på egne ferdigheter til at de ikke har noe problem med det, mener kommentator Storrvik.

Hvem som trekker det lengste strået får vi se 11. og 12. november. Lagene skal som nevnt ut i ti nye kamper, og som denne uken blir det fem kamper hver dag. Du kan følge sluttspillet på Twitch-kanalen til Gamer.no.

Siste fra forsiden