Counter-Strike: GO / Komplett BarCraft Experience

Formsterke Demise møter et redusert Panters i KBX-finalen på lørdag

Du kan se oppgjøret på nett eller som publikum i Oslo sentrum.

Demise under The Convention 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lørdag 19. mars skal årets KBX-mester i Counter-Strike: Global Offensive kåres i Komplett.nos lokaler i Oslo. 58 lag deltok i den åpne kvalifiseringen, og nå står Panters og Demise igjen for å kjempe om en premiepott på 30 000 kroner.

Demise har vist gode resultater den siste tiden. De gikk seirende ut av både The Convention og HadeLAN, og hadde et sterkt comeback mot BX3 i semifinalen av KBX-turneringen etter å ha tapt det første kartet.

– Ja, det løsnet litt for oss på The Convention. Det var deilig, men vi må fortsette arbeidet. En best av fem-kamp på LAN mot Panters er jo ypperlig trening, sier Anders «aNdz» Kjær, kaptein hos Demise.

Anders «aNdz» Kjær er kaptein hos Demise.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Han innrømmer det kjentes ekstra godt å vinne over BX3 forrige helg.

– Kampen mot BX3 var utrolig deilig å vinne, spesielt med den siste tids historie var det litt mer enn vanlig på spill. Tror egentlig de fleste hadde avskrevet oss, men vi viser styrke og kommer ikke til å gi oss så lett.

Comeback-laget Demise

Da Demise vant mot RCTIC på The Convention var det også etter å ha kommet tilbake etter tap på første kart. Kapteinen ønsker imidlertid ikke at det skal bli en vane å spille på den måten, selv om det er underholdende for de som ser på.

– Ja, vi har gjort det en del ganger nå. Vet ikke hvorfor, men vi trenger ofte litt tid på å våkne opp litt. Det er ikke en god egenskap, da jeg helst ser at vi klarer å fokusere fra start. Det gjør seg overfor tilskuerne da, det blir bra oppgjør ut av det.

Kjær forteller at de har vært på den andre siden mange ganger, og lært mye av den erfaringen det gir å tape kamper du egentlig bør vinne.

– Blant annet ledet vi 12-3 etter terrorsiden på Mirage mot E-frag, og så tapte vi kampen. De resultatene slipper aldri, men har gitt oss motivasjon fordi vi vet vi kan. Det er utrolig viktig at vi er sterke mentalt. Selv om vi ligger under tror og vet vi at kampen ikke er avgjort før det har gått 16 runder.

– Det blir mange kart og varierende nivå

Kjær vet også at finalemotstander Panters har hatt sportslige utfordringer i det siste. De har mistet Markus «maak» Karlsen til BX3, tapt mot et ukjent lag i en Plantronics-turnering, tapt mot Lions i Telenorligaen og spilt uavgjort mot GamersLeague. Han legger imidlertid ikke så mye vekt på disse resultatene i forkant av helgens finale.

DISSE SPILLER FOR PANTERS:

Vis mer

Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Adam «PAINT» Fjellum
Pål «Polly» Kammen
Fredrik «slap» Junbrant

DISSE SPILLER FOR DEMISE:

Anders «aNdz» Kjær
Jon «DaY» Thomas Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Henrik «Neto» Kristengård
Kristian «KORN» Hokland

Les også
Vinn eller forsvinn for Bamble DreamTeam mot Tøvpatruljen

– Jeg tror ikke dette har noe å si i det hele tatt, egentlig. Vi har også hatt våre «problemer» selv om vi har hatt lyspunkt også. Alt kan skje i kamper på nett, for eksempel lag som Celestial og GamersLeague som slo henholdsvis oss og Panters på Cobblestone. De hadde slitt mer dersom man spilte på Mirage eller Inferno. Slike resultater vil man se uansett, det er litt av moroa. Jeg tror og håper på en underholdende kamp. Det blir mange kart, så noe varierende nivå vil det være, mener han.

– Hva må Demise gjøre for å slå Panters i finalen?

– Spille vårt spill. Det viktigste er at vi ikke blir stressa og går ut av vår komfortsone, vi må ikke tenke så mye på hvordan de spiller og hva vi kan gjøre mot det. Panters treffer selvfølgelig knallhardt, men vi har spilt endel mot dem tidligere og det har aldri vært problemet at vi ikke skyter hardt nok. Vi har blitt stressa og rota endel. Luker vi bort det har vi en god mulighet, avslutter Demise-kapteinen.

Panters: – Vi tar livet med ro og spiller The Division

Bjørn «Skurk» Maaren i Panters er ikke videre bekymret for formkurven til laget sitt i det siste, og forteller at de bruker mye tid i andre spill for å koble av.

Bjørn «Skurk» Maaren i Panters (tidligere London Conspiracy).
London Conspiracy

– Vi tar livet helt med ro og spiller The Division. De må gjerne møte oss i Dark Zone og se hvordan det går, forteller han spøkefullt.

Tapet av «Maak» har åpenbart gått litt inn på laget, og kapteinen utelukker ikke at det er noe av grunnen til at de har prestert dårlig i det siste.

– Helt klart, vi ble litt paffe, men livet går videre. Vi savner han litt, da.

– Hvordan jobber dere, og du som lagets kaptein, for å komme tilbake på vinnersporet?

– Akkurat nå spilles det andre spill for og få tilbake litt gnist og moro.

Han har planen klar for hva som må til for å slå Demise på lørdag.

– Vi skal vente på at de kommer til bombeområdet. Da vinner vi på at tiden går ut. Vi kan fort tape om vi bare rusher som vi har gjort litt for mye i det siste.

Aposis er regjerende KBX-mester. Hvem som tar over tronen og 20 000 kroner får du vite om du dukker opp i Komplett.nos lokaler ved Rådhuset i Oslo lørdag. Dørene åpner klokken 10:00, og kampen starter 14:00. Oppgjøret spilles i best av fem-formatet.

Kampen vises også på Twitch-kanalen til Gamermag.no for de som ikke har anledning til å være i Oslo denne dagen.

Siste fra forsiden