Intervju

Entelechy - Counter-Strike: GO

Først vant de King of Nordic - så slo de Nordavind

Entelechy har motbevist alle etter motivasjonsknekken de fikk når de ble idømt tap mot Bitfix Gaming i Telenorligaen.

Privat

Forrige fredag stakk Entelechy av med seieren i King of Nordic, en prestasjon få norske lag har klart så langt. På mandag møtte de forhåndsfavoritten i Telenorligaen, Nordavind, og feide de av banen. Kampen endte 2-0, og Entelechy leder Telenorligaen foran Kingpins med ni poeng.

Egentlig skulle laget stått med full pott etter fire runder, men på grunn av at laget ikke klarte å melde inn lagoppstillingen sin minst tre timer før kampstart mot Bitfix Gaming, ble laget idømt tap. Miljøet eksploderte på Twitter, men guttene i Entelechy brukte dette som motivasjon, og har feid over all motstand i kampene etter dette.

Fredag ser du Entelechy forsvare tronen i King of Nordic rundt klokken 22:00 »

Føler de ligger veldig godt an

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Magnus «zealot» Angard
Niclas «iNTERP» Waagan
Henrik «Cryptik» Asphaug

Kaptein Ole «Saidonz» Christensen i Entelechy sier til Gamer.no at de hadde god flyt under kampen mot Nordavind, og at de fikk akkurat de kartene de ønsket å spille.

– I kampen mot Nordavind klaffet alt ganske greit. Vi har vel visst i litt over en ukes tid at kartene som stod i igjen etter veto var Train og Cache. Vi var veldig klare for å spille mot dem på begge kartene. På Train tok vi initiativet, og vi fikk en utrolig god start på begge sidene. På Cache føler jeg vi møter et veldig løst Nordavind, så derfor tok de oss på starten. Så sluttet vi å kjempe om midten på kartet, og da hadde de ikke noen taktikker, og endte opp med å spille mer enkeltvis.

Nordavind har skuffet så langt i sesongen, men Christensen tror likevel de vil være til stede på sluttspillet senere i vår.

– Jeg tror Nordavind fort våkner og rydder bordet ut sesongen, det har vært veldig mange uavgjort over hele tabellen i år så avstanden er ikke så stor. Forventer fortsatt å se Nordavind i sluttspillet. For vår del ligger vi veldig godt an, men kan fortsatt ryke på en smell, så vi fokuserer videre på kampene fremover med like stor viljestyrke. Vi er bare halvveis i sesongen, men så lenge vi ikke slipper gassen så tror jeg vi skal komme oss til sluttspillet.

Motivasjonsknekken

Etter at laget ble idømt tap mot Bitfix, forteller Christensen om et demotivert lag, som bestemte seg for å snu det til motivasjon.

– Først ble vi veldig knekt, motivasjonen var helt ødelagt, vi følte at dette var en seier vi trengte for å nå sluttspillet. Men vi snudde det fort til at vi skulle jobbe hardere enn før, og sørge for at det tapet ikke blir grunnen til at vi ikke når sluttspillet. Den uken trente vi fire til fem timer hver dag, og endte opp med å vinne King of Nordic, og tre poeng i lomma, som nå igjen har gitt oss motivasjonen til å fortsette å holde koken, forteller Christensen.

Ole «Saidonz» Christensen sier han plukket ut lagkameratene nøye.
Privat

Som kjent i norsk Counter-Strike, gir de fleste lag opp og bytter lagoppstillingen så fort de møter en tøff motbakke. Christensen forteller at han var nøye i utvalget når han skulle finne sine lagkamerater.

Les også
Norske «Rain» kåret til verdens fjerde beste Counter-Strike-spiller

– Når jeg satte sammen laget så var jeg veldig tydelig på at dette var et lag som skulle bruke mye tid på trening, og at fokuset vårt skulle ligge på det taktiske og samspill kontra individuelle ferdigheter. Alle på laget er enige om at det er viktig å ha den samme gjengen over tid, for først da har man mulighet til å lære av feilene man gjør, sier Christensen før han legger til.

– Når det kommer til selve treningene kommer vi oss gjennom timene med at vi rett og slett er en vennegjeng, vi kommer godt overens og har det veldig morsomt sammen.

Å sette sammen et lag som hører så mye på kapteinen sin, kan nesten høres ut som en drøm. Christensen avslører litt av oppskriften.

– Vi føler at den motiverende auraen i laget beveger seg litt frem og tilbake mellom oss. Som kaptein så må jeg være litt frekk mot folk som heller vil sove, eller spille solo når treninger nærmer seg. Utenom det så blir det noen motiverende taler her og der. Jeg tror resultatene våre har mesteparten av skylda for at vi holder oss motiverte.

Christensen forteller også at han bruker mye tid på planlegging i forkant av kamper.

– Samtidig håper jeg gutta blir motiverte av at jeg bruker mye tid på å studere neste motstander, og kommer tidlig med en konkret plan på hvordan den neste tiden med trening blir og hva vi må forberede oss på.

Lyst til å prøve seg internasjonalt

Om en satsing internasjonalt, er Christensen mer forsiktig. Han sier det er viktig å gjøre det bra i Norge først, og fokusere på sitt eget spill.

– Vi vinner mye i Norge nå fordi vi har såpass bra lagspill. Føler at internasjonalt vil det gjøre en mindre forskjell da mange lag der ute trener like mye eller mer enn oss. Så vet ikke helt om jeg tør å spå hvordan det kan gå. Vi kommer til å prøve, tror vi fort må venne oss till til en litt annen spillestil igjen da. Men hadde vært utrolig kult å bli kjent utenfor den norske scenen også.

På spørsmål om de har en annen og større organisasjon i sikte, avviser Christensen dette, og sier laget er fornøyd med nåværende situasjon.

– Har skrevet kontrakt med Entelechy og er veldig fornøyd med innsatsen eieren putter inn, han tar det ekstremt seriøst og hjelper oss med hva enn vi trenger for at vi skal kunne representere laget på turneringer. Med mindre det er en organisasjon som tilbyr muligheten for å gjøre dette som mer enn en hobby tror jeg nåværende partnerskap varer lenge.

Utover våren skal også laget delta på et par turneringer utenom Telenorligaen og King of Nordic.

– Så langt har vi bare planlagt 2 andre turneringer denne våren, det blir The Link i Drammen nå til helgen, samt The Gathering i påsken. Så får vi eventuelt se om noe annet dukker opp.

Med seier i King of Nordic, skal nordmennene forsvare tronen på fredag. Christensen sier at det er mye penger å hente bare på å vinne ett kart i uka.

– Er mye penger for ett kart fremover nå, så planen er å være så fokusert og forberedt som mulig. Vi har våre sterke kart, og vi er forberedt på å møte gode mikser så det er viktig å spille etablert tidlig og ikke slippe dem inn i kampen. Målet er å gå hele veien til jackpoten. Det er mye penger for få kamper, så kommer til å satse fullt på det.

Jukseanklager

På Twitter har Christensen og laget blitt anklaget for å jukse, senest av den profilerte Kingpins-kapteinen Anders «aNdz» Kjær.

– Flere på laget vårt som har fått anklager slengt etter seg det siste. At «aNdz» sitter og anklager meg nå gjør meg lite. Vi slo dem på LAN for litt siden, og da gikk han rett til administratorene og utpekte «iNTERP» og «Zame» som juksemakere. Nå lå jeg på toppen etter kampen, så da var det min tur. Det er trist når det går over til hat og personangrep. «Zame» slet litt med det i starten, men kom seg raskt over det, jeg prøver å gjøre det samme nå selv, sier Christensen.

Likevel sier han at det er litt tøft når det blir lagt ut så offentlig som det har blitt.

– Men det gjør litt vondt når det sitter en og streamer med over hundre seere og slenger ut om hvor elendig og håpløst dårlig spiller jeg er. De som var best forventer å forbli best og nekter for andre forklaringer. Vi fortsetter bare med vårt eget spill og venter til det går over, avslutter Christensen.

Siste fra forsiden