PlayStation 5

Første detaljer om PlayStation 5

Sony lover kjappere lasting, 8K-oppløsning og bakoverkompatibilitet.

Audun Rodem, Gamer.no

Tilbake i oktober 2018 kunngjorde Sony at arbeidet var i gang med en arvtaker til PlayStation 4-familien. Å ha en nestegenrasjonskonsoll var nødvendig, mente Sony-sjef Kencichiro Yoshida, og nå vet vi litt mer om selskapets planer.

En kraftig oppgradering

PlayStation 4-arkitekt og mannen bak selskapets neste spillvidunder – Mark Cerny – satt seg denne uken ned med nettstedet Wired, for å vise frem litt av hva han og teamet har puslet med de siste årene.

Det foreløpige resultatet er en boks som skal prestere langt bedre enn sin forgjenger. Konsollen skilter blant annet med en raskere prosessor, basert på tredje generasjons AMD Ryzen, og et Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og den avanserte ray tracing-teknologien.

Med en spesiallaget solid state drive – eller SSD – for lagring, vil konsollen kunne lese og laste inn data på rekordtid. Som et eksempel på dette vise Cerny frem en lastesekvens fra Spider-Man som tok 15 sekunder på PlayStation 4 Pro og bare 0,8 sekunder på den nye maskinen.

Som Cerny forteller er den nye boksen basert på arkitekturen til PlayStation 4. Den vil fortsatt kjøre spill i fysisk utgave, og i motsetning til de forrige Sony-konsollene blir maskinen bakoverkompatibel – vel og merke kun med PlayStation 4-spill.

Hva pris og dato angår vil Sony foreløpig ikke gå ut med noen detaljer. Det som imidlertid ble bekreftet er at nestegenerasjonskonsollen – som foreløpig ikke har noe offisielt navn, men som trolig vil døpes PlayStation 5 etter hvert – ikke vil lanseres i løpet av 2019.

Vi får heller ikke vite mer om konsollen på E3 i sommer.
Sony vil ikke delta årets spillmesse »

Siste fra forsiden