Sony bekrefter at de jobber med «PlayStation 5»

– Det er nødvendig med en ny maskinvaregenerasjon.

Audun Rodem, Gamer.no

I et intervju med Financial Times forteller Sony-sjef Kencichiro Yoshida at selskapet i det minste tenker på den neste PlayStation-konsollen.

– På dette tidspunktet er alt jeg kan si at det er nødvendig å ha en ny maskinvaregenerasjon, sier han til avisen.

Ja, ganske vagt, men uttalelsen indikerer i det minste at Sony ønsker å fortsette med noe i samme løp som før: sterkere maskinvare, bedre ytelse. Financial Times har også snakket med anonyme kilder som virker å underbygge en slik satsing, der den neste konsollen ikke skal gå langt vekk fra måten Sony tilnærmet seg PlayStation 4 på.

Samtidig virker det som om flere deler av bransjen dypper lilletåa i streaming. Google tester for øyeblikket spillstreaming i Google Chrome kalt Project Stream, mens Microsoft nettopp trakk sløret av Project xCloud som lar brukere strømme Xbox-spill til mobile plattformer. Sony har på sin side PlayStation Now i USA.

Microsoft bekreftet for øvrig at de jobber med en ny Xbox-konsoll allerede under E3 i år. Spencer trakk frem selskapets uttalte intensjon om å levere «the benchmark of console gaming», som mest sannsynlig betyr at de satser på en rimelig kraftig konsoll neste gang også. Ellers trakk han frem Microsofts arbeid med kunstig intelligens, sky-teknologi og det økte fokuset på spillutvikling med anskaffelsen av flere nye studio.

LES OGSÅ: Spillere får kanskje bytte PlayStation Network-navn snart »

Siste fra forsiden