Spillere får kanskje bytte PlayStation Network-navn snart

Utviklere jobber etter sigende med å legge til rette for funksjonen.

Sony

Helt siden lanseringen av PlayStation Network i 2006, har fans gang på gang bedt om muligheten til å endre brukernavn. Sony har lenge vært lite samarbedsvillige, men ifølge en ny rapport fra Kotaku skal arbeidet med funksjonaliteten visstnok være godt på vei.

PlayStation-eiere har bedt om å få bytte PlayStation Network-navn i snart 12 år.
Audun Rodem, Gamer.no

Utviklere fra forskjellige spillstudioer forteller til nettstedet at de har brukt de siste månedene på å legge til rette for bytting av navn. Arbeidet er visstnok en tidkrevende og vanskelig prosess, på grunn av måten kontosystemet til PlayStation Network opprinnelig ble konfigurert.

Derfor er det vanskelig å si noe om når funksjonaliteten forventes å bli tilgjengelig for brukere.

Har hintet om muligheten tidligere

Mens Sony har vegret seg for å introdusere navneendring til PlayStation Network-kontoer, har selskapet lenge vært klar over etterspørselen fra fans. Under PlayStation Experience-konferansen i 2017 sa Sony-sjef Shawn Layden at han håpet å ha mer konkret informasjon rundt funksjonaliteten på årets konferanse.

Forrige uke kunngjorde Sony imidlertid at det ikke blir noen PlayStation Experience i 2018, så dermed er det ikke godt å si når vi får høre mer.

Microsofts Xbox Live-tjeneste tilbyr forøvrig bytting av brukernavn, med gratis bytte første gang og deretter mot en avgift. Hvorvidt Sony eventuelt vil ta betalt for å la spillere bytte navn er uvisst. Selskapet har foreløpig ikke kommet med en offisiell kommentar om saken.

Sony kutter i PlayStation Plus-tilbudet til neste år.
Dropper gratis PlayStation 3- og PlayStation Vita-spill for abonnenter »

Siste fra forsiden