Én enkelt melding kan «ødelegge» PlayStation 4-konsollen

Slik unngår du å bli rammet.

Audun Rodem, Gamer.no

Mange PlayStation 4-eiere rapporterer nå at en melding de har mottatt på konsollen fører til total krasj av maskinen. Det melder blant andre The Verge.

Det er i en tråd på Reddit at rapportene først dukket opp. Det saken handler om er en spesialdesignet melding som utnytter en glitch på konsollen på en slik måte at maskinen blir midlertidig ubrukelig.

Dette er et fenomen som tidligere har dukket på blant annet mobiltelefoner, og som nå tilsynelatende har funnet veien til spillkonsollene.

Slutter å respondere

Skjermbilde av meldingen som ble lagt ut av en Reddit-bruker.
Reddit

Noen av Reddit-brukerne skriver at de har fått meldingen mens de er inne i et spill, hvorpå kontrollen slutter å fungere samtidig med at man ikke får tilgang til hjem-menyen på konsollen.

Brukere melder også at lyden kuttes og at konsollen krasjer hver gang man prøver å logge seg inn på PlayStation-kontoen etter å ha mottatt meldingen.

Slik unngår du å bli rammet

Dersom du ennå ikke har fått meldingen er det rimelig enkelt å unngå problemet. Alt du trenger å gjøre er å sette begrensninger for hvem som kan sende meldinger til deg. Det gjør du på følgende måte:

Gå inn på «Settings», så «Account Management», så «Privacy Settings». I Menyen velger du «Personal Info / Messages» og så «Messages». Her kan du velge om du skal motta meldinger fra hvem som helst, bare fra venner, eller fra ingen i det hele tatt. For å unngå å få meldingen i det hele tatt bør du selvfølgelig skru av meldinger fra alle, men dersom du stoler på vennelista di kan du begrense det til dem.

Dette kan du gjøre for å løse problemet

Om du først er rammet er det fremdeles mulig å eliminere problemet ved hjelp av to steg.

Det første du må gjøre er å fjerne meldingen, enten ved å logge inn på Sonys nettsider og fjerne den derifra ved å gå ut av samtalen, eller ved å slette meldingen via PlayStation-appen på iOS eller Android.

Deretter må du gå inn i PlayStation 4-konsollens sikkerhetsmodus. Dette gjør du ved å holde inne på-knappen til du hører to pip. Så må du bruke en kablet PlayStation 4-kontroller til å navigere menyen, og velge «Rebuild Database». Dette skal løse problemet.

Les også
Sony vil slippe flere av sine egne PlayStation-spill til PC

Sony ser i skrivende stund ikke ut til å kommentert saken offentlig, men om saken viser seg å være et utbredt problem vil nok Sony slippe en oppdatering som forhåpentligvis fikser problemet.

LES OGSÅ: Ryktet stemte: Spillere skal få bytte PlayStation Network-navn »

Siste fra forsiden