Ryktet stemte: Spillere skal få bytte PlayStation Network-navn

Gratis første gangen, så må du betale.

Sony

Sony er ikke kjent for å være rask på labben med å kommentere rykter, men en gang i blant slumper konsollgiganten til med en overraskelse. Knapt fem dager etter at det begynte å gå snakk om muligheten for å endre PlayStation Network-navn, har selskapet gått ut å bekreftet saken.

Sony advarer om at endring av navn ikke vil virke på samtlige PlayStation 4-, PlayStation 3- eller PlayStation Vita-spill.
Sony

I en oppdatering på den offisielle PlayStation-bloggen forteller Sonys Sid Shuman at funksjonen som gjør navneendringer mulig straks er klar for betatesting. I løpet av testperioden vil utvalgte medlemmer av PlayStation Preview-programmet få muligheten til å bytte navn så mange ganger som de måtte ønske.

Shuman påpeker imidlertid at det kun er den første omdøpingen som er gratis, og deretter vil det koste ti euro for hver gang du vil bytte. For PlayStation Plus-medlemmer blir tjenesten tilgjengelig for halv pris – altså får fem euro.

Virker ikke med alle spill

Som det ble hevdet forrige uke har Sonys utviklere jobbet for å gjøre navneendring kompatibel med både nye og eldre spill, og i stor grad skal de visstnok ha lykkes. Funksjonen virker riktignok ikke overalt, og selskapet advarer om at spillere kan oppleve problemer i enkelte PlayStation 4-, PlayStation 3- og PlayStation Vita-spill lansert før 1. april 2018.

En gang før endring av navn får sin offisielle lansering lover Sony å slippe en liste over eldre spill som er kompatible. De som likevel støter på problemer vil alltid ha muligheten til å gå tilbake til et tidligere navn uten å måtte betale for det.

Funksjonen skal etter planen lanseres i begynnelsen av 2019.

Sony bekrefter at de jobber med «PlayStation 5.
– Det er nødvendig med en ny maskinvaregenerasjon »

Siste fra forsiden