PSN - Sony - Europa

Sony struper PlayStation Network-trafikken – varsler om tregere nedlastinger

Vil gjøre sin del for å sikre nettstabilitet.

Sony

I tiden fremover vil PlayStation-spillere i Europa kunne merke at nedlastinger over PlayStation Network går litt tregere enn normalt. Dette melder Sony i et blogginnlegg tirsdag.

– Sony Interactive Entertainment jobber med nettleverandører i Europa for å håndtere nedlastingstraffikk for å bidra med å beholde nettilgang til alle på Internett. Vi mener det er viktig at vi gjør vår del for å møte bekymringer rundt nettstabilitet nå som rekordmange folk gjennomfører sosial distansering og blir mer avhengige av internettilgang, forteller de i innlegget.

Sony slenger seg altså med på strupingen av trafikk som vi har sett flere populære tjenester og nettsider varsle om de siste dagene. Videotjenester og sosiale nettverk som Netflix, YouTube, Amazon, Apple, Facebook og Instagram har alle skrudd ned kvaliteten i Europa allerede.

PlayStation Norge forteller til Gamer.no at det gjelder Europa som helhet, og at det altså også inkluderer Norge. Grunnen til at vi var usikre på dette skyldes at justeringene fra andre har kommet i kjølvannet av en forespørsel fra EU, noe som kunne ha betydd at Norge ikke var en del av tiltaket.

Nettstrupingen kommer i sammenheng med at store deler av verden isolerer seg på grunn av utbruddet av koronaviruset, noe som sørger for økt nettraffikk over hele fjøla. For mer informasjon om koronaviruset, covid-19 og SARS-CoV-2, sjekk Folkehelseinstituttets nettsider.

LES OGSÅ: Her er innmaten i PlayStation 5 sammenlignet med Xbox Series X »

Artikkelen ble oppdatert 18:23 med mer info fra PlayStation Norge om hvorvidt tiltaket gjelder her til lands.

Siste fra forsiden