Første etappe i StarCraft II-VM er avsluttet

Se de imponerende kampene til vinneren av helgens turnering.

De siste dagene har øynene til verdens StarCraft-fans nok en gang vært rettet mot Seoul i Sør-Korea. I løpet av helgen er det nemlig her første sesong av verdensmesterskapet i StarCraft II har blitt konkludert. 16 toppspillere møttes på fredag for å konkurrere om nærmere 230 000 kroner, og til slutt var det forhåndsfavoritten Lee «INnoVation» Shin Hyung som stakk av med seieren.

Verdens beste spiller?

Etter å ha knust all motstand i gruppespillet kunne det se ut til at «INnoVation» skulle cruise inn til en sikker finaleplass. I kvartfinalen slo han også Terran-spilleren Han «aLive» Lee Seok 3-0, og virket nesten ustoppelig. Først i semifinalen møtte han betydelig motstand i form av Jung «Mvp» Jong Hyun. «Mvp» er kjent for å overprestere i store turneringer, og var den eneste som for alvor viste seg som noen trussel for «INnoVation». På et tidspunkt var stillingen 2-1 til «Mvp», men INnoVation hentet seg inn igjen og vant semifinalen 2-3.

Dermed gikk «INnoVation» videre til finalen, hvor han møtte Kim «sOs» Yoo Jin. «sOs» regnes av mange for å være verdens beste Protoss-spiller, så alt så ut til å være duket for en spennende finale. Slik ble det imidlertid ikke. «INnoVation» holdt hodet kaldt etter den dramatiske semifinalen, og endte opp med å slå «sOs» 4-0 i en knusende seier.

Som en følge av seieren vil mange nå peke på «INnoVation» som verdens beste StarCraft II-spiller. I tillegg har koreaneren svært gode muligheter til å få spille i verdensmesterskapets store finale i november. Her skal de 16 beste spillerne fra 2013 konkurrere om 580 000 kroner, i tillegg til at vinneren kan smykke seg med verdensmestertittelen.

Se opptak av alle finalekampene på Blizzards egne nettsider.

Les også: Dota 2-spillere oppfører seg bedre etter munnkurv
Les også: Nå skal Counter-Strike-spillere dømme hverandre

Siste fra forsiden