Fortnite

Fortnite ble nesten kansellert av tidligere Epic-sjef

– Jeg ville ikke ha godkjent spillet, sier Rod Fergusson i et intervju.

Epic Games

Fortnite har som kjent blitt et av de mest suksessfulle spillene noensinne, og da kommer det nok som en liten overraskelse at spillet var nær ved å bli kansellert allerede før lanseringen. Det kom frem i et nytt intervju.

I en samtale med Game Informer forteller Rod Fergusson, som tidligere jobbet som produksjonssjef hos Epic Games, at han trolig ville stanset det populære skytespillet.

Møtte ikke en akseptabel standard

– Før jeg forlot selskapet prøvde jeg å kansellere Fortnite. [...] Som produksjonssjef på den tiden ville ikke det spillet ha møtt min standard for hva vi burde ha fortsatt å jobbe med, sa Fergusson i intervjuet.

I intervjuet forteller Fergusson at folk ofte spør ham om han ikke angrer på at han forlot Epic før Fortnite tok av.

Rod Fergusson.
Wikipedia

– Når folk spør meg om jeg angrer sier jeg 'nei, du burde være glad, fordi det spillet du elsker – og som er en verdenssensasjon – ville ikke eksistert om jeg hadde blitt hos Epic', la han til.

Selv er han ikke bitter, men tvert imot glad for suksessen som spillet har blitt for studioet.

Rod Fergusson jobbet hos Epic Games fra 2005 til 2012, og er kreditert for blant annet Gears of War-spillene. Fortnite ble først kunngjort i 2011, og var dermed i sin tidlige fase da Fergusson jobbet hos studioet.

Senere var han innom Irrational Games før han gikk over til The Coalition, studioet bak Gears of War 4 og Gears 5, som ennå ikke har blitt lansert.

Les også: Norsk 14-åring vant en halv million kroner i Fortnite-turnering »

Siste fra forsiden