Fortnite

Fortnite skal kjøre bedre og se flottere ut på PlayStation 5 og Xbox Series X

Spillet skal også over til Unreal Engine 5 neste år.

Epic Games

Onsdag kunne Epic Games avsløre at Fortnite-fans også vil få muligheten til å spille på den neste konsollgenerasjonen. Battle royale-spillet kommer til både PlayStation 5 og Xbox Series X, og skal være tilgjengelig fra det øyeblikket maskinene slippes – altså mot slutten av året.

Epic avduket spillmotoren Unreal Engine 5 denne uken. (Video: Epic Games)

På sine nettsider forteller Epic at Fortnite både vil yte bedre og se flottere ut på de nye konsollene. Ved lansering skal spillet kjøre på spillmotoren Unreal Engine 4.25, mens en planlagt oppgradering til Epics nylig avdukede Unreal Engine 5 i midten av neste år skal åpne for langt flere muligheter.

Epic påpeker at dette ikke er et nytt Fortnite, men kun en oppgradert utgave av spillet som allerede er tilgjengelig i dag. Det betyr at du får med deg figurer, gjenstander og fremdrift dersom du begynner å spille på enten PlayStation 5 eller Xbox Series X.

Videre lover utvikleren å holde fast på alle plattformene der Fortnite allerede er tilgjengelig. Med PlayStation 5 og Xbox Series X inn i rekka stiger det tallet til ni, og spilling på tvers av plattformer skal fortsette på samtlige.

I andre Fortnite-nyheter lanserte Epic nylig en modus – kalt Party Royale – som bytter ut skyting og bygging med ro og fred på en helt ny øy. Utvikleren har også valgt å droppe årets VM i Fortnite, som følge av den pågående korona-pandemien.

LES OGSÅ: Destiny 2 kommer til PlayStation 5 og Xbox Series X »

Siste fra forsiden