Fortsatt der du slapp i Hyboria

Reaktiver kontoen din i Age of Conan og spill i to uker gratis.

Massively Multiplayer Online RolePlaying Games. Litt av en munnfull, sjangeren er mer kjent for forkortelsen MMORPG. Blizzards World of Warcraft har som de fleste vet nærmest monopol på en spesiell demografi; få underholdningsprodukter i denne verden benyttes av like mange av oss blekfeite nerder. Men Blizzard var hverken først – eller sist – på markedet.

Blant de modige utfordrerne finner vi norske Funcom. Med stor stolthet betraktet vi deres ferskeste prosjekt, Age of Conan, lanseres med utrolig brask og bram, og til glimrende kritikker. Skuffelsen var desto større når entusiasmen kort tid etter lansering endret natur til avsmak, ja nesten hat mot spillet og den norske utvikleren. Massevis av småfeil, ubalanserte klasser og lite innhold – plutselig var det ikke like kult å være nordmann.

Men etter det sviende piskeslaget fra spillerne i tiden etter lansering la teamet seg i selen. Over en periode på mindre enn ett år har utvikleren, med Craig Morrison ved roret, klart å endre stemningen blant spillerne til det bedre. Både bugs, innholdsmangler og ubalanser har langt på vei blitt fikset, selv om Funcom først toppet seg selv med den siste oppdateringen til spillet. Kort sagt er Age of Conan nå et helt annet spill enn det var ved lansering.

For å lokke spillerne tilbake har Funcom blant annet introdusert en gratis prøveløsning, hvor alle som ville kunne lage seg nye barbarer og tre inn i Robert E. Howards verden. Denne muligheten viste seg derimot ganske unyttig med tanke på å få tilbake tidligere spillere, det hersket nemlig enighet om at startområdet i spillet, Tortage, allerede var finpusset og polert nok. Det gamle spillere først og fremst ville vite var om innholdshullene og feilene ved høyere nivåer var fikset.

Disse spillerne har nå ingen unnskyldning. Funcom introduserer nemlig en mulighet for alle tidligere spillere å fortsette akkurat hvor de slapp, og de gir oss muligheten til å teste spillet i to hele uker gratis. Dette fungerer slik at de tidligere kontoene rett og slett blir aktivert igjen, med alt det medfører. Age of Conans fremtid må igjen sies å være lys, også i lys av den kommende utvidelsen. De fleste vil nok være enige i at spillet alltid har hatt et enormt potensiale, la oss bare håpe at spillerne er villige til å tilgi, og at det ikke er ”for lite, for sent”.

Kilde: Pressemelding

Siste fra forsiden