StarCraft II - Dreamhack Open

Fortsatt håp for norsk deltakelse i WCS-sluttspillet

«Snute» tok med seg viktige poeng fra DreamHack Open Moscow.

Snute i dyp konsentrasjon under Dreamhack Open Moscow.
DreamHack

Det var svært viktig at Jens «Snute» Waller Aasgaard fikk et godt resultat i helgens StarCraft-turnering under DreamHack: Moscow. Et godt resultat ville bety større sjanser for å dra på det store WCS-sluttspillet på BlizzCon i november, som er det gjeveste en StarCraft-spiller kan være med på.

Nordmannen endte til slutt opp med å ryke ut mot Mun «MMA» Seong Won i semifinalen, noe som er innenfor det vi på forhånd våget å håpe på. Det betyr nemlig at Snute tar med seg 375 verdifulle WCS-poeng, som i høyeste grad er nok til å holde håpet om BlizzCon i live.

MMA endte til slutt opp med å slå Jung «jjakji» Ji Hoon i finalen. Den norske spilleren Kristoffer «TargA» Marthinsen var også med, men røk ut i åttedelsfinalen.

Gode sjanser?

I følge statistikksiden SC2.4ever.tv er det rundt 75% sannsynlighet for at Snute klarer å komme seg til sluttspillet på BlizzCon. Det er én eneste turnering som gjenstår der Snute kan raske med seg noen ytterligere poeng, nemlig DreamHack: Stockholm.

Hvis den norske zerg-spilleren klarer å få en ålreit plassering der, om så bare en kvartfinaleplassering, ville det økt sjansene hans betraktelig. Hvordan konkurrentene hans gjør det ellers i WCS-ligaene og under Red Bull Battle Grounds: Washington vil også ha noe å si for det endelige resultatet.

Dersom Snute skulle klare å komme seg til BlizzCon, vil det trolig bety at han blir den eneste deltakende spilleren der som ikke kommer fra Sør-Korea. Det ville i så fall vært en sensasjonell prestasjon, og ville befestet Snutes posisjon som verdens beste ikke-koreanske spiller.

Her kan du se den avgjørende semifinalen mellom Snute og MMA under DreamHack i helgen:

Siste fra forsiden