Fra pekerkaos til inkompetente krigsbjørner

Vi undersøker hvordan finanskrisen egentlig startet, og prøver oss som ingeniører.

Cursor*10

Galskap, ren skjær galskap er egentlig den beste beskrivelsen av Cursor. Det tar noen minutter før du skjønner konseptet, men desto morsommere blir det når du gjør det. Målet ditt er enkelt og greit, klikk deg til 16. etasje i et høyhus. Det høres kanskje enkelt ut, men etterhvert som du stiger i høyden må du konkurrere mot andre musepekere som også vil til toppen. Joda, dette spillet er utvilsomt bisarrt, men også fryktelig morsomt.

Så fremt legen din ikke har advart mot musesyke, spiller du Cursor her.

Cyrkam Airtos

Hvis også du er skeptisk til den egentlige årsaken for finanskrisen, trenger du ikke lete lenger. Dette spillet viser hva som egentlig foregår i de mystiske skyskraperne på Wall Street – nemlig papirkasting. Hvor mange baller klarer du å kaste i kurven? Rykter tilsier at Donald Trump ligger på toppen av lederlista, klarer du å slå han ned?

Finn fram søppelbøtta og en bunke A4-ark, her skal det kastes.

Warbears

Om du er i humør for litt taktisk planlegging, militær presisjon og knivskarp kompetanse bør du ikke spille Warbear. Her trer du inn i rollen som kommandant for et særdeles sjarmerende lag av krigsbjørner. Bjørnene må avverge et bankran og redde de stakkars gislene, problemet er bare at laget ditt er verken godt forberedt, særlig grasiøse eller kompetente.

Klarer du til, tross for dine bjørners inkompetanse, å redde dagen?

Blueprint

Les også
Hvor ble det av lidenskapen?

Om du liker å trimme de små grå over helgen bør du vurdere en titt på Blueprint. Konseptet er på ingen måte nyskapende, men derimot veldig gjennomført. Gjennom hele 28 brett må du finne ut den beste måten å få kulen til målet, de første brettene gir en nokså grei innføring – men etterhvert stiger vanskelighetsgraden betraktelig.

Har du en liten planingeniør i magen? Finn ut, Blueprint starter du her.

Stackopolis

Mer trimming av de små grå får du i Stackopolis. Her må du tre inn i rollen som ansvarlig for diverse byggeprosjekter. Klossene må stables korrekt i henhold til hva tegningene og arkitekten har tenkt. Det høres enkelt ut, men som alle byggeprosjekt foregår det hele mot klokka. Og vi snakker dessverre ikke om år og dager her, men sekunder.

Finn fram heisekrana – her skal det stables klosser.

Siste fra forsiden