Fra sjøen til skyene i Bioshock Infinite

Irrational Games' neste prosjekt ble offentliggjort i kveld, og ser både velkjent og unikt ut på samme tid. Se trailer her.

Irrational Games har over lengre tid bygget opp til en avsløring av deres neste store prosjekt, frem til nå kalt Project Icarus. Virkemidlene har blant annet vært nettstedet whatisicarus.com som de siste dagene har lovet oss nytt den 12. august.

I kveld ble en trailer tilgjengelig på siden, og Project Icarus ble dermed omdøpt Bioshock Infinite.

Igjen ser det ut til at spillskaperne vil kaste oss inn i en alternativ fortid, til nok et samfunn som tilsynelatende har noe tvilsomme moralske verdier.

Istedenfor i undervannsbyen Rapture utspiller det nye konseptet seg på en mye luftigere og høyere plass, i byen Columbia, der høyhusene flyter gjennom luften, og varmluftsballongene er det rådende fremkomstmiddelet. Samtidig er det noe velkjent over grammofonmusikken og alle de andre elementene av et amerikansk samfunn fra fordums tider. Denne gangen utspiller handlingen seg tidlig på 1900-tallet.

I de første trailerne til Bioshock spilte Big Daddy en sentral rolle. Denne gangen er det en annen karismatisk fiende som vises frem – en mekanisk og metallisk sådan, med hjertet flytende i et slags glassmonter midt i kroppen.

Ifølge Eurogamer skal spillet ha både slagvåpen, skytevåpen og magi. Hovedpersonen er Booker DeWitt, en agent og streikebryter som blir sendt til himmelbyen for å redde Elizabeth – en dame med noen spektakulære magiske evner. Etter hvert vil også Elizabeth og Booker slåss sammen, men spilleren styrer kun agenten selv.

Irrational Games er først og fremst kjent for å være studioet bak storsuksessen Bioshock, og har også klassikeren System Shock 2 samt SWAT 4 under beltet.

Bioshock Infinite kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Windows i 2012.

Siste fra forsiden