Feature

Ukens nettutgivelser (uke 7)

Fra StarGate til tidsreisende paityver

Denne uken har vi blant annet fått StarGate: Resistance og The Misadventures of P.B. Winterbottom.

Holder du på å snø inne? Det bør ikke være noe problem. Så lenge du har internett og strøm, er det nemlig kommet massevis av moro å bruke tiden på. Og hvem trenger vel egentlig mat når man har spill?

The Misadventures of P.B. Winterbottom (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens eneste XBLA-utgivelse er det spennende The Misadventures of P.B. Winterbottom, som følger eskapadene til en tidsreisende paityv. Han må reise i tiden for å stjele paier, og kjempe ikke bare mot paienes eiere, men også tidligere og fremtidige versjoner av seg selv (som vil ha de samme paiene). Spillet har fått mye skryt for sitt friske gameplay, og virker i tillegg å ha en svært sjarmerende presentasjon. Spillets nettsted er forresten verd å besøke for musikken alene.

Peggle (PS3, Xbox 360, PC, m.m).

PSN

Først ut for PS3 er Peggle, fra skaperne av spill som Bejeweled og Plants vs. Zombies. Dette populære og vanedannende spillet har allerede blitt en stor suksess på andre plattformer, inkludert PC og Xbox 360. Gameplayet minner om de gode, gamle kroneautomatene som har forsvunnet helt fra norske butikker, og målet er å skyte ut en ball fra toppen av skjermen, og få den til å sprette slik at den tar med seg så mange poeng som mulig. Det høres kanskje litt tamt ut, men det blir raskt vanedannende.

Revenge of the Wounded Dragons (PS3).

Revenge of the Wounded Dragons er et slåssespill som minner veldig om klassikeren Double Dragon. Som i Technos' originalspill må en eller flere spillere må slåss mot skurker i en serie miljøer, og plukke opp ulike våpen underveis for å gjøre bandittbankingen lettere. Her følger vi en ung gutt som opplever at en lokal mafiaboss dreper bestefaren hans og kidnapper lillesøsteren hans. Heldigvis er denne gutten ekspert på Kung-Fu, så han legger ut på et omfattende hevn/redningstokt.

Alien Zombie Death (PSP og PS3).

Så har vi to "minis"-spill for PSP og PS3. Alien Zombie Death, fra skaperne av spill som Mutant Storm og Astro Tripper, er et actionpreget plattformspill der du spiller en liten astronaut som må drepe så mange zombier som overhodet mulig, før de klarer å overmanne ham.

Retro Cave Flyer er et todimensjonalt romspill i stil med klassikere som Thrust og Gravity Force, og nyere titler som Pixeljunk Shooter. Her styrer du et romskip som må navigere seg gjennom omfattende hulesystemer, for å redde astronauter som har blitt strandet der. Spillet finnes også på iPhone.

For hele listen over nye PSN-utgivelser kan du besøke PlayStation-bloggen.

Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All (Wii og DS).

Wii og DSi

Wii har nå fått et nytt advokateventyr fra DS, Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All. Denne gangen må Phoenix løse krimsaker blant åndemanere og sirkusfolk, samt takle den hevngjerrige aktoren Franziska von Karma. Til slutt kommer Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials and Tribulations. Bakteppet for dette spillet er en stor sak som strekker seg over flere år, og vi får spille som både Phoenix og hans mentor Mia Fey.

Rise of the Pirate God (Wii og PC).

Wii-eiere har måttet vente lenge på den siste episoden av Tales of Monkey Island, som ble lansert på PC tidlig i desember. Men nå er den endelig her. I Rise of the Pirate God har Guybrush forlatt de levendes verden, men det hindrer ham selvsagt ikke i å løse intrikate nøtter ved hjelp av fantasifulle kombinasjoner av ting han plukker opp (i ekte Askeladden-stil). Og livet etter døden blir alt annet enn fredelig, for LeChuck planlegger å ta over verden (igjen), og det er tilsynelatende bare Guybrush som kan stoppe ham.

Brain Cadets (Wii).

Sist ut på Wii er Brain Cadets, som kom til USA under navnet Drill Sergeant Mindstrong i juni i fjor. Dette er et hjernetrimspill hvor handlingen foregår i en militær setting. Det fikk ingen god velkomst i USA, så det blir spennende å se hvordan den dyrere europeiske utgivelsen gjør det så lenge etter originalutgivelsen.

Flight Contol (DSi).

Over til DSi. Her er det nok Flight Control som er ukens høydepunkt. Dette spillet kom opprinnelig til iPhone, og gir deg rollen som flygeleder. Det å dirigere fly til og fra en stor flyplass er langt fra noen enkel jobb, og du må tenke raskt og jobbe hardt for å unngå ulykker.

Så har vi pokerspillet Downtown Texas Hold'em, hvor du får spille poker med opp til 20 andre spillere. Puzzle to Go: Wildlife er en samling puslespill med villmarksmotiver, mens Flips: Terror in Cubicle Four er en interaktiv barnehistorie hentet fra et butikkspill fra EA.

PC

NecroVision: Lost Company (PC).

Vi starter PC-runden med NecroVision: Lost Company, som er ute på GamersGate (og kommer på Steam om en håndfull timer). Dette er et førstepersons skytespill hvor handlingen finner sted litt før hendelsene i originale NecroVision. Du spiller en tysk soldat under første verdenskrig, som oppdager de demoniske monstrene vi husker fra originalen, og prøver å bekjempe dem. Vi loves en enspillerkampanje med ti nivåer, seks nye våpen og muligheten til å kjøre både FT17-stridsvogn og Halberstadt CLII-fly. Dessuten får vi tre nye flerspillerkart og en ny modus, Gas Attack. Kortere lastetider loves vi også (takk og lov!).

StarGate: Resistance (PC).

Mer skyting får vi i StarGate: ResistanceSteam og Direct 2 Drive. Dette er et lagbasert tredjepersons skytespill hvor Stargate-team kjempe mot Goa'uld-styrkene i kamp om eldgammel teknologi. Utviklerne skal ha fokusert på tre ting: Lagbasert gameplay hvor de forskjellige klassene må støtte hverandre, rask og sanntidsbasert kamp og flotte omgivelser designet for interessante kampsituasjoner.

Farm Mania 2 (PC).

Så tar vi med en håndfull mindre utgivelser. Ancient Rome er et lettfattelig strategispill satt til tidenes mest populære imperium, mens Farm Mania 2 er et lettfattelig strategispill som gir deg rollen som bonde. Mer lettfattelig (ukens ord) strategi får vi i A Long Time Ago, hvor du må gjenoppbygge byen din.

Strimko (PC og Mac).

Hjernetrimmeren Strimko, som er i salg for PC, Mac og iPhone er også rimelig lett å lære, men her loves vi et dypt og originalt gameplay hvor dine logiske egenskaper settes på kraftig prøve. Dette spillet kommer fra Grabarchuk Family, som spesialiserer seg på å lage logiske nøtter og spill, og selv håper de det kan bli en arvtaker til ekstremt populære Sudoku.

Mer hjernetrim får du i gåteeventyret Million Dollar Quest, hvor du spiller Sandra, som mistet både hukommelsen og foreldrene i et bilkrasj da hun var barn. Nå har hun blitt invitert til å delta i en stor konkurranse, hvor hun kan vinne en million. Men mange av nøttene i konkurransen ser ut til å ha sammenheng med hennes ukjente barndom.

Aveyond: The Lost Orb (PC).

Trenger du mer hjernetrim finner du det i EcoMatch, en "økologisk" Bejewelled-variant.

Så har vi litt japansk-inspirert rollespillmoro i Aveyond: The Lost Orb. Her spiller du Mel, som må ødelegge en magisk og dødelig gjenstand før ting går helt galt. Om du har spilt gjennom et av Aveyond-spillene Lord of Twilight eller Gates of Night, kan du fortsette med figuren din i The Lost Orb.

Interstate '76 (PC).

Nå litt nostalgi. Good Old Games fortsetter deres Activision-måned med to klassikere, nemlig bybyggerspillet Caesar III og det eksplosive bilspillet Interstate '76 (med en utvidelsespakke inkludert). Disse to spillene har mange tilhengere, og nå kan du finne ut hvorfor.

Gratisutgivelser

The Spirit Engine 2 (PC).

The Spirit Engine 2 er et rollespill i japansk stil. Her loves vi en episk historie, massevis av heftig 2D-grafikk og flott musikk. I motsetning til mange andre spill i sjangeren, ser du handlingen fra siden og ikke fra fugleperspektiv. The Spirit Engine 2 var opprinnelig et kommersielt spill, men nå er det gratis. Det er selvsagt ikke ulovlig å donere en slant til utviklerne hvis du liker det.

Attack of the Paper Zombies er et artig lite actionstrategispill der en gruppe soldater må bekjempe horder av zombier, ved hjelp av ulike midler som forsvarstårn og gassbomber.

Hvis du har en C64 eller en emulator tilgjengelig kan du ta en titt på Heartligth 64, en tidlig versjon av et Boulderdash-aktig hjernetrimspill.

Det var det for i dag, men mer moro finner du i forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden