Sluttspillet i Telenorligaen: Counter-Strike: GO

– Fra utsiden ser Nordavind ut som tidenes sirkus

Christian «kSwitch» Lorange er nådeløs mot sin semifinalemotstander før sluttspillkampen søndag.

«RoSeY» (til venstre) og «kSwitch» vant Telenorligaen våren 2017 sammen. Nå sitter de på hvert sitt lag i semifinalen.
Foto: Eivind Von Døhlen/Gamer,no

Sluttspillet søndag åpner også med en kamp i Counter-Strike: GO, og i den andre semifinalen er det Nordavind og Momentum som møtes. I forkant av kampen frykter ekspertene overkjøring fra forhåndsfavoritten Nordavind.

Men oppladningen til sluttspillet har vært alt annet enn optimal for Nordavind, som både i forkant, og i løpet av sesongen, har vært preget av spillerbytter. Kun Morten «zEVES» Vollan og Håkon «hallzerk» Fjærli er igjen fra laget som startet første serierunde.

SLUTTSPILLET I TELENORLIGAEN: COUNTER-STRIKE: GO:

Vis mer

Lørdag kl. 11:00: Demise - Kingpins
Søndag kl. 11:00: Nordavind - Momentum
Søndag kl. 16:30: Finale

Hele sendeskjemaet for sluttspillet finner du her »

Nylig gikk også tidligere Nordavind-spiller Haakon «Radifaction» Tholo ut og rettet sterk kritikk mot arbeidstidene. Kritikk har de også mottatt fra Telenorligaens ekspertkommentator Tommy «TommyM» Monsen som kalte benkingen av Kristian «akEz» Kornbakk torsdag for «helt hodemist». Daglig leder i Nordavind, Stein Wilmann utdyper litt rundt turbulensene.

– Per dags dato er fortsatt «akEz» ansatt hos oss og kan like gjerne stille i helgen dersom en spiller skulle bli skadet eller måtte melde forfall. Utover det ser jeg ingen grunn til å dele detaljer rundt arbeidsforholdet til enkeltspillere, ei heller hvordan vi planlegger spillerlogistikken til Counter-Strike-avdelingen med allmenheten, forteller Wilmann før han fortsetter.

– Klubben var ferdig med Tholo-saken i august/september. Det er Gamer.no med flere som har dratt den opp igjen nå. Vi har fokus på det som skal skje på Lillehammer i helgen.

Kampen ser du på VGTV søndag klokken 11:00 »

LES OGSÅ: – Å fjerne «akEz» så tett på sluttspillet virker helt hodemist

Ingen permanent løsning

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Håkon «hallzerk» Fjærli
Haris «H4RR3» Hadzic
Allan «AnJ» Jensen
Jasmeet «RoSeY» Gill (midlertidig)

Inn for Kornbakk er Jasmeet «RoSeY» Gill flyttet fra trenerrollen i Nordavind. I følge Wilmann er han kun i startoppstillingen på midlertidig basis.

– Jasmeet er ingen permanent løsning i den rollen. Han ble satt inn der av nødvendighet. Ut fra hvordan treningene har gått holder han nivået vi forventer at han skal være på akkurat nå.

– Føler du det fremmes en overdrevent negativitet rundt Nordavind?

– Favorittstempelet er noe vi er kjent med i klubben, sier Stein Wilmann, daglig leder i Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no
Les også
I dag starter gruppespillet - FaZe og «rain» skal i aksjon

– Ikke på generelt grunnlag, men fra enkelte parter uten at jeg trenger å nevne disse ved navn, sier Wilmann.

Han erkjenner posisjonen som forhåndsfavoritt og presset som medfølger dette, men sier spillerne er rustet til å takle favorittstempelet.

– Favorittstempelet er noe vi er kjent med i klubben, særlig i andre avdelinger. Alle på laget har spilt på scene og under press tidligere, det er en del av jobben og noen ganger lykkes man, andre ganger ikke. Vi tilnærmer oss dette på en «match-by-match» basis og skal gjøre vårt beste for å gi publikum som møter opp god underholdning og hente hjem en førsteplass, forklarer Wilmann.

Som det eneste profesjonelle laget i den øverste divisjonen av Telenorligaen i Counter-Strike: GO er det alltid spennende å høre hvilke tanker de gjør seg om sine øvrige konkurrenter. Wilmann mener avstanden mellom de fire beste lagene ikke er så stor, og forklarer at de fort kunne valgt ett av lagene fra den første semifinalen.

Jasmeet «RoSeY» Gill er flyttet inn lagoppstillingen på midlertidig basis.
Sindre Stien/Nordavind

– Vi forventer solid motstand fra samtlige av lagene i Telenorligaen. Den ordinære sesongen var en jevnspilt sesong med flere uavgjort resultater mellom sluttspillkandidatene, så ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette slik i sluttspillet. Det er litt tilfeldig at Momentum ble valgt, det kunne like gjerne vært en av de to andre, man må slå alle lagene om man skal vinne turneringen uansett, sier Wilmann før han legger til.

– Jeg synes Momentum ble undervurdert i den forrige saken på Gamer.no. Det er synd «Grusarn» forlot de til fordel for Kingpins, for de hadde noe bra gående der borte, avslutter Wilmann.

– Slår vi Nordavind vinner vi Telenorligaen

Mindre kaotisk er det for Momentum som ankommer sluttspillet med en tidligere seriemester som aldri vil legge opp for godt, Christian «kSwitch» Lorange. Han forteller at laget har hatt minimal tid til forberedelser, men har til gjengjeld brukt tiden godt og studert søndagens motstander.

– Forberedelsene inn mot sluttspillet har vært relativt gode, vi har brukt den lille tiden vi har tilgjengelig ganske effektivt. Vi får sjeldent god motstand i treningskampene, så vi har lagt inn tid på å se på demoer av Nordavind i tillegg. Så klart blir det tøft å konkurrere med Nordavind på treningsfronten, de har alt lagt opp for seg og har det som fulltidsjobb.

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «mICROVAN» Nyborg (innbytter)

Lorange forteller at de lever godt med underdog-stempelet.

– Vi er åpenbart sett på som underdogs i sluttspillet, og det hjelper mentaliteten vår i laget. Presset ligger på Nordavind og alt annet en total overkjøring fra deres side burde være en skuffelse. Vi kommer til å gi alt vi har for å gjøre det så jevnt som mulig og tror vi kan overraske, ettersom jeg regner med at Nordavind kommer til å undervurdere oss, forteller Lorange før han utdyper.

– Jeg tror kampen kommer til å bli mye jevnere enn hva folk tror, spesielt etter at «akEz» ble fjernet. Forskjellen på ferdighetsnivået er ikke veldig stort og vi har beste rifle-spilleren på serven ved navn «mICROVAN».

Christian «kSwitch» Lorange lever godt med underdog-stempelet.
Eivind Von Døhlen/Gamer,no

Likevel frykter han en spiller fra forhåndsfavoritten.

– «hallzerk» er den eneste spilleren på Nordavind som er i en klasse for seg selv, og vi har brukt en god del timer på å se på tendensene hans.

Lorange varsler et Momentum-lag som vil gå rett i strupen på Nordavind. Den tidligere seriemesteren peker på den turbulente inngangen til motstanderen som et viktig element i en potensiell kjempeoverraskelse.

– Vi kommer til å spille med null frykt og null respekt mot Nordavind, alle i laget har troen på en skrell. Fra utsiden ser Nordavind ut som tidenes sirkus, og selv med den lille informasjonen som har kommet ut er det lett å se hvor kaotisk og uprofesjonelt det egentlig er i Nordavind-leiren. Det er nok fortsatt mye uavklarte problemer og styr som hjelper oss i kampen, spesielt det at de bytter ut en spiller uken før sluttspillet.

LES OGSÅ: – Alt tyder på at «RashiiiE» blir tilbudt kontrakt

Selv med kanskje den tøffeste semifinalemotstanderen understreker Lorange at ingenting er umulig. Dersom Momentum skulle gå seirende ut av semifinalen, spår den tidligere seriemesteren at de vinner hele sluttspillet.

– Jeg har vært med å vinne Telenorligaen som underdog før, så man skal aldri si at ting er umulig, men nå møter vi desidert vanskeligste motstander i første kamp. Om presset tar knekken på Nordavind kan vi ta det, fordi vi er selvsikre og har null press. Slår vi Nordavind vinner vi hele Telenorligaen, avslutter Lorange.

Siste fra forsiden