FTC sier seg ferdig med "Hot Coffee"

Den amerikanske handelskommisjonen har besluttet at Take 2 ikke skal få bot på grunn av det skjulte sexminispillet i Grand Theft Auto: San Andreas.

Etter at Grand Theft Auto: San Andreas kom ut på PC, oppdaget moddere at spillet hadde et skjult minispill hvor vi fikk se spillhelten ha dårlig animert (og fullstendig påkledd) sex med de mange kjærestene det er mulig å skaffe seg i spillet. Dette minispillet var i utgangspunktet ikke tilgjengelig for spilleren, men kunne nås ved hjelp av modifikasjoner. Det samme innholdet var til stede i de andre versjonene av spillet.

Dette førte til at Take 2 (som eier Rockstar Games) måtte merke alle de eksisterende versjonene av spillet med merkelappen AO ("Adults Only") i Amerika. Dessuten måtte de fjerne de utilgjengelige sexscenene fra spillet før de fikk selge det med merkelappen M ("Mature") igjen. Kun et fåtall butikker selger spill med AO-merkning i USA.

Dessuten igangsatte den føderale handelskommisjonen (FTC) en etterforskning, for å finne ut om Take 2 bevisst hadde holdt minispillet skjult for ESRB (som setter aldersbestemmelser på spill i Nord-Amerika), og dermed markedsført spillet på feilaktig grunnlag. Det ville i så fall resultere i kraftige bøter for den amerikanske utgiveren. Nå er de ferdig med saken, og har besluttet seg for ikke å gi bøter til Take 2.

Take 2 forteller at de er svært glade for denne beslutningen, og at de gleder seg til å legge denne skandalen bak seg. FTC har imidlertid gitt klar beskjed om at hvis noe lignende skjer igjen, vil de gi bøter på 11000 dollar per brudd på avtalen (nøyaktig hvordan de vil måle et brudd på avtalen er uklart).

Siste fra forsiden