Fuel er tidenes største spill

Havner i Guiness rekordbok med enormt spillareal.

Utgiver Codemasters har i de siste årene gitt ut en rekke meget gode, og populære bilspill. Dere husker nok alle Colin McRae: Dirt, som kombinerte virkelighetsnær grafikk med arkadeaktig gameplay fremfor streng realisme. Race Driver: Grid fortsatte denne filosofien, og introduserte en av de første virkelige nyvinningene bilspill-sjangeren har sett på årtier: muligheten til å spole tilbake og dermed rette opp skjebnesvangre feilsvingninger.

Codemasters har også et annet ess i ermet med det kommende Fuel, som utvikles av Asobo Studio. Dette spillet har muligens fått litt inspirasjon fra det populære Burnout: Paradise; spillet foregår nemlig i en åpen verden. Settingen er en katastroferammet og postapokalyptisk verden. Både tornadoer og sandstormer herjer landeflatene, og spillerne vil være tvunget til å navigere mellom disse i alle slags omgivelser, blant annet ørken og skogsområder.

Spillet har nå nylig offisielt blitt kåret til det største spillet gjennom tidene av Guiness’ spillrekordavdeling. Mer spesifikt innebærer denne prisen at Fuel er det spillet som gir størst spillbare områder noensinne sett i et spill, med sine 14 400 kvadratkilometer.

Fuels verden er som nevnt helt åpen, og det skal ta over tre timer å kjøre fra den ene siden av kartet til den andre. Oppsiktsvekkende nok skal spillet visstnok være sømløs utforskning, uten lastetider overhodet. Spillområdene skal i følge pressemeldingen være like stort som virkelighetens Trinidad & Tobago. Et kjapt søk viser at området er 1/3 av Danmarks totale areal, og nesten 6 ganger så stort som det vesle Luxembourg.

– Vi ble utrolig imponert over teknologien som driver Fuel, sier sjefen for Guiness’ spillrekordavdeling Gaz Deaves. Han fortsetter:
– Det vi har sett av Fuel viser at spillet er grensesprengende for åpen verden-racere, og spillet setter virkelig standarden for hva som vil forventes av utviklere fremover.

Kappkjøring mot naturkreftene i et åpent område 6 ganger så stort som Luxembourg får vi oppleve den 6. juni, som er lanseringsdatoen for spillet i norden. Fuel slippes til Xbox 360, PS3 og PC.

Kilde: Pressemelding

Siste fra forsiden