Full krig om Stargate SG-1

Perception fortsetter utviklingen av spillet, og har lite godt å si om JoWooD.

I en pressemelding utgitt i dag, slår den australske utvikleren Perception tilbake mot JoWooD, som for en uke siden kunngjorde at de hadde avsluttet utviklingsavtalen med selskapet etter som Perception tilsynelatende ikke var i stand til å skape en ferdig versjon av spillet innen tidsfristen. JoWooD hevdet at kontrakten gav dem retten til alt arbeidet Perception hadde gjort på tittelen (slik at dette eventuelt kunne fortsettes av et annet studio), og at utvikleren i tillegg ble nødt til å betale tilbake alle pengene JoWooD hadde investert i prosjektet.

Perception sin versjon av saken er imidlertid svært annerledes. De starter motangrepet sitt med å si at det er de som holder Stargate-lisensen, og at JoWooD ikke har noen rettigheter til prosjektet overhodet. Videre kritiserer de JoWooD for ikke bare å ha kommet med det de selv hevder er uriktige påstander angående spillets kvalitet, men å ha brutt flere punkter på kontrakten mellom de to selskapene over de siste ni månedene. Dessuten hevder de at det er JoWooD som skylder dem penger, ikke motsatt.

Videre forteller de at de hadde gitt JoWooD beskjed om at om ikke den østerrikske utgiveren fikk orden på sakene innen 8. august, ville de selv gå bort fra kontrakten mellom de to selskapene. Forrige ukes pressemelding fra JoWooD ser i følge Perception ut til å ha vært et forsøk på å få JoWooD sin versjon ut til pressen før Perception. JoWooDs kommentarer angående spillets kvalitet resulterer nå i søksmål mot direktør Albert Seidl og styreformann Andreas Rudas.

Perception forteller til slutt at de fortsetter arbeidet med Stargate SG-1, og at de ser frem til lanseringen av tittelen. De kommer ikke til å fortsette å diskutere situasjonen offentlig, etter som de forbereder seg på å ta saken til retten. Det gjenstår å se hva JoWooD eventuelt har å si i kommentar til denne kraftsalven fra Perception. Skal vi dømme etter rapporter som har dukket opp på nettet i løpet av uken, ser det i alle fall ut til at saken ikke er så enkel som verken Perception eller JoWooD sin opprinnelige pressemelding vil ha det til.

JoWooD skal ha investert fem millioner euro i tittelen og antok visstnok at det ville kreve to nye millioner å få spillet i stand til utgivelse. De skal også ha presentert Perception med lang liste punkter som ble nødt til å fikses før lansering. Å nå den opprinnelige utgivelsesdatoen skal ha vært et fullstendig håpløst prosjekt, og en utgivelse til neste år ville bety et langt mindre marked for Xbox og PS2-spill samtidig som konkurransen i sjangeren på PC ville bli enda hardere.

Nå gjenstår det imidlertid bare å se hva som skjer. Det positive for oss spillere er i alle fall at det fortsatt ser ut til at vi får mulighet til å spille Stargate SG-1.

Siste fra forsiden