GameCube-etterfølger på neste E3

Nintendo forteller at de planlegger å vise sin GameCube-etterfølger til neste E3. I tillegg forteller de litt om forventningene til Nintendo DS-konsollen.

På en pressekonferanse i Osaka kunngjorde selskapet at de planlegger å vise frem etterfølgeren til GameCube-konsollen for første gang på E3-messen til neste år (altså om ganske nøyaktig ett år). Det er derfor rimelig å anta at de planlegger å lansere konsollen mot slutten av neste år eller begynnelsen av 2006 (i vår del av verden).

Nintendo kunngjorde også at profitten for finansåret 2004 var mer enn halvert i forhold til forrige år, og endte opp på 297 millioner dollar. I følge selskapet var den svake dollaren en av hovedgrunnene til dette, og de fortalte også at salget deres faktisk hadde gått opp. Naturlig nok var det GBA og GBA SP som stod for størsteparten av profitten, og selskapet har solgt omtrent 17.6 millioner GBA-enheter i løpet av forrige finansår. Nintendo forventer å tjene omtrent 620 millioner dollar i løpet av dette finansåret.

Selskapet fortalte også at de håper å selge omtrent 3.5 millioner Nintendo DS-enheter innen 31. mars neste år, og at de håper på å selge omtrent 15 millioner spill for plattformen innen samme dato. Det er uvisst om disse prognosene tar hensyn til den generelle mangelen på LCD-skjermer som industrien lider av. Denne mangelen kan vise seg å stikke kjepper i hjulene til både Nintendo og Sony, da det kan bli vanskelig å selge håndholdte konsoller uten skjerm.

Siste fra forsiden