Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

GameFraym fortsatte PUBG-dominansen i Telialigaen

Holdt unna for konkurrentene og tok seieren i en forrykende sesongavslutning.

PUBG Corp., Privat (Montasje: Gamer.no)

Syv beinharde uker med Playerunknown's Battlegrounds i Telialigaen er over, og nok en gang var det GameFraym som stakk av med seieren. Klubben har nå vunnet tre sesonger på rad, og tatt samtlige trofeer siden PUBG kom inn i Telialigaen.

Laget bestående av Aleksander «TekkerZ» Handeland, Håkon «Sunny» Solheim, Felix «Felix» Johansson, Maksim «btm» Semianiaka og Rune «Aaab» Salvesen fikk tett følge av både Apeks og Celestial nesten hele veien inn. Like før den mer krevende sisterunden – med 15 kamper fordelt på tre dager – rykker GameFraym riktignok litt fra i front, og det var nok til at gutta kunne senke skuldrene.

Slik endte høstsesongen med PUBG i Telialigaen.
Telialigaen.no

– Vi hadde egentlig ganske god kontroll gjennom hele finaleuken, så det ble egentlig en ganske enkel seier til slutt, forteller Handeland til Gamer.no etter at seieren var sikret.

– Måtte gå i oss selv

Mens det endte godt var seieren på ingen måte garantert for GameFraym denne høsten. Noen uker ut i sesongen mistet laget en knallgod spiller i «ultra», og et lite øyeblikk så det ut til at alt skulle rakne.

– Sesongen startet veldig bra med «ultra», men etter uke to så hentet vi inn «Felix» og sleit egentlig veldig i starten med å spille som et lag. Så vi måtte gå inn i oss selv, finne feila vi gjorde og fikse på dem. Da ble alt lettere inn mot slutten. Da ble vi rett og slett uslåelige, sier Handeland.

Også i kommentatorboksen har man latt seg imponere av GameFraym. Som Santi-Bio «Biothaiful» Bunsophon påpeker er den nybakte mesteren flink på å ignorere hva motstanderen gjør og heller fokusere utelukkende på eget spill. Makker Stian «Eiefant» Storrvik legger til at TekkerZ» og kompani kjenner Telialigaen kjempegodt.

– De spiller rett og slett best PUBG. Gutta har også mye erfaring fra denne typen kamper, som jeg tror Apeks brukte mye tid til å tilpasse etter. Men det var egentlig veldig jevnt. Apeks hadde rett og slett én dårlig dag mer enn GameFraym, og den slo ut helt maksimalt, konstaterer Storrvik.

– Skuffa er en underdrivelse

«Simsy» var tydelig skuffet etter andreplassen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Den dårlige dagen «Eiefant» sikter til og som kommer til å gi Apeks-gutta mareritt i lang tid fremover, kom i sesongens nest siste runde. Kvartetten klarte kun å ta 11 poeng på fem kamper og ga fra seg ledelsen til GameFraym. Apeks klarte til slutt å karre seg opp på en andreplass, men Erik «Simsy» Gravrok legger ikke skjul på at de hadde høyere ambisjoner.

– Skuffa er en underdrivelse, men vi fortjener ikke å vinne – virkelig. GameFraym spilte bare bedre enn oss gjennom hele sesongen, så kudos til dem, innrømmer Gravrok overfor Gamer.no.

Apeks kom inn i sesongen med flere solide resultater å vise til fra internasjonale turneringer. Som Simsy» forteller gikk lufta imidlertid litt ut av ballongen, og laget klarte aldri helt å hente seg inn igjen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Vi kom oss aldri helt i vater igjen etter den driven vi hadde inn i og gjennom PUBG Continental Series og Dreamhack. Det var helt magisk hvor bra vi spilte da, og når det var over så kom vi liksom ikke helt i gang igjen. Det er vanskelig å forklare.

LES OGSÅ: Apeks tok steget opp blant verdenseliten i PUBG »

– Ikke fornøyde med resultatet

Også «Himannen» og Celestial skulle gjerne klatret litt høyere på tabellen.
Privat

Dermed var det altså Celestial som trakk det korteste strået på pallen. Tredjeplasslaget viste gode takter gjennom hele sesongen, men som Aleksander «Himannen» Sølvsberg Slungaard forteller skapte endringer i laget problemer som til slutt ble for store å hamle opp med.

– Det ble litt kaos med tanke på lagendringer, ettersom vi måtte bytte spiller to ganger og spilte som tre mann i to kamper, som har gjort disse dagene litt vanskelig for oss ettersom vi ikke fikk spilt som vanlig. Vi skjerpet oss mot den siste dagen, men da var det for sent, sier Sølvsberg Slundgaard.

Med viten om at ting kunne gått bedre var heller ikke Celestial-gutta helt fornøyde med sluttresultatet. «Himannen» må likevel erkjenne at de tapte for to gode lag.

– Vi er ikke fornøyde med resultatet, men det var artig og vi skjønner hvorfor det ble sånn. Apeks og GameFraym spilte bra. Vel fortjent for dem begge med første- og andreplass.

Høyere nivå

Høstsesongen markerte en stor endring for Telialiagen, der 1. divisjon gikk fra 32 lag fordelt på to grupper til én supergruppe med 16 lag. Som «Biothaiful» forteller har det sørget for et mye høyere nivå – ikke bare i toppen, men også i divisjonen under. Han mener også at Telialigaen har skapt mer spenning gjennom hele sesongen ved å gå bort fra sluttspill.

– Det positive er at Telialigaen har tvunget lagene til å spille på sitt beste fra start til slutt i sesongen. Vi har sett i foregående sesonger at topplagene noen ganger gir mer blanke fordi de har sikret seg sluttspill. Nå er det spenning til siste skuddet er avfyrt.

Også «Eiefant» tror det nye formatet har lykkes med å holde på spenningen hele veien. Uten noe sluttspill kunne det selvfølgelig endt annerledes, men kampen i toppen sørget for god underholdning gjennom sesongen.

– Det viktigste for oss var egentlig at spenningen ikke skulle forsvinne. Når man tar bort et sluttspill og en følelse av at «alt avgjøres nå», så kan det gå begge veier. Men vi var heldige og hadde tre lag som knivet hele veien. Jeg synes dette er en mye mer rettferdig måte å avgjøre ligaen på, så det var moro å se at det fungerte.

Dermed begynner ventetiden på neste runde med PUBG i Telialigaen. Noen datoer for vårsesongen 2021 er ikke satt, men basert på tidligere blir det en gang utpå våren.

LES OGSÅ: Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk CSGO-turnering »

Siste fra forsiden