Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

GameFraym har tatt føringen i actionfylt PUBG-sluttspill

Forhåndsfavoritten på god vei mot Telialiga-seier etter halvspilt finale.

PUBG Corp.

Telialigaens sluttspill i Playerunknown's Battlegrounds har offisielt nådd sitt midtpunkt, med to av fire spilledager unnagjort. Ikke helt uventet har GameFraym tatt føringen på tabellen, og som kommentator Stian «Eiefant» Storrvik forteller har det meste gått som forventet.

– Jeg tror egentlig vi begynner å se at sluttspillet formet seg som forventet. Playwell og Celestial har kommet seg litt etter en treg første dag, mens Apeks fremdeles sliter med å finne rytmen. Ellers er jeg imponert over Back from Zharki og Oilers, som begge henger bedre med enn jeg trodde på forhånd.

Sluttspillet har nå pause frem til de avgjørende kampene skal spilles 20. og 21. mai. Fortsettelsen ser du på Twitch-kanalen til Gamer.no.

Pangstart for GameFraym

Sluttspillets første fem kamper bar preg av et voldsomt GameFraym-kjør. Forhåndsfavoritten sikret tre seire og tok livet av hele 48 spillere – 17 flere enn nærmeste konkurrent. Ifølge «Eiefant» viste GameFraym seg å være svært tilpasningsdyktige, på en dag med mange utfordringer for samtlige lag.

Kommentator «Eiefant» har latt seg imponere over GameFrayms innsats så langt.
Lauri Ellilä/LanTrek

– På første dag var det ekstremt vanskelig å spå hvor sirklene gikk, og da klarte GameFraym spesielt å navigere bedre enn de fleste. Det er også naturlig ettersom de har mest erfaring sammen som lag, sier Storrvik.

Med mer forutsigbare forhold på dag to fikk tabellederen det riktignok litt tøffere. Gutta klarte å holde konkurrentene bak seg sammenlagt, men Rune «Aaab» Salvesen er fortsatt kritisk til egen innsats.

– Det gikk ikke helt som planlagt [på dag to]. Vi syntes selv vi gjorde det skikkelig dritt, men allikevel fikk vi med oss noen viktige poeng. Så vi må være fornøyde med det, forteller GameFraym-spilleren.

Playwell med på notene

Av konkurrentene er det Playwell som har hengt best med gjennom begge dagene med kamper. Tredjeplass på onsdag ble etterfulgt av sammenlagtseier torsdag, og ved midtpunktet har kvartetten et forsprang på 23 poeng til laget bak.

Med 18 poeng opp til GameFraym mener Steffen «SAMU» Samuelsen imidlertid at ting kunne ha gått bedre. I sluttspillets avgjørende kamper kommer Playwell derfor til å satse enda hardere.

– Jeg er fortsatt ikke hundre prosent fornøyd. Vi tabbet oss ut i en del situasjoner, hvor vi ender opp med å tape en del plasseringspoeng. Forhåpentlig girer vi opp til sjette gir og så kjører vi enda hardere på. Vi føler oss godt forberedt på hvor de andre lander og hvordan de beveger seg rundt på kartene, melder Samuelsen.

Slik ser tabellen ut etter to av fire spilledager.
Telialigaen
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Uhyre jevnt

Et annet lag som har prestert godt så langt, men som likevel ikke sier seg helt fornøyd, er The Gatekeepers. Gutta som foreløpig ligger på tredjeplass har plukket ut flere grunnleggende feil som plaget dem gjennom de første dagene, og målet nå er å rette på skuta.

– Vi føler dette er feil vi lett kan luke bort og dermed levere enda sterkere. Vi sikter oss inn på en plassering i toppen av tabellen, men det kommer nok til å bli tøft med flere sterke lag som gjør alt for å klatre forbi oss, konstaterer Sindre «AveiMil» Dreyer.

Bak The Gatekeepers ligger utfordrerne tett i tett, og som «Eiefant» påpeker er det maksimalt åtte poeng som skiller ett lag fra det neste – hele veien fra 3. til 16. plass. Med andre ord skal det ikke mye til for hvert av sluttspillagene å klatre flere plasser i ett jafs.

At det er så jevnt kan spesielt Apeks være glad for. Etter to tunge dager ligger det forventede topplaget nede på en åttendeplass. Ifølge «Eiefant» har gutta hatt mye uflaks, men man kan ikke bare skylde på tilfeldighetene.

– Det eneste laget jeg er litt skuffa over er Apeks, men de har hatt en del uflaks med sirklene, og jeg synes de ser bedre ut enn poengene tilsier. Når det er sagt så må de heve spillet sitt en god del de to siste dagene, dersom de skal ha en sjanse til å ta seieren, mener Storrvik.

Fortsettelse følger

Både Apeks, resten av lagene og seerne må nå vente til onsdag på å få fortsettelsen. For spesielt sistnevnte kan ventetiden bli lang, men «Eiefant» tror flere lag kan ha godt av den ekstra forberedelsestiden.

– Jeg tror spillerne er glade for at de har muligheten til å ta en liten pause midt på og evaluere hva de eventuelt gjør feil. Lagene som bruker godt vil også ha litt tid til å faktisk trene på å bli bedre, i stedet for å bare prate om det.

Hva de kommende kampene angår tror kommentatoren at det blir vanskelig å gjøre noe med GameFraym.

– Jeg tror det vi har lært er at GameFraym klarer seg under alle omstendigheter, mens samtlige andre lag trenger litt hjelp fra sirklene eller tilfeldigheter for å score godt. Dermed synes jeg at GameFraym, med 18 poengs ledelse, ser absolutt sterkest ut inn mot andre halvdel, konkluderer Storrvik.

Resten av sluttspillet ser du på Gamer.no sin Twitch-kanal. Fem kamper skal spilles både 20. og 21. mai, med sending fra klokken 19:00 begge dager.

Siste fra forsiden