Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

GameFraym mestere igjen etter en vanvittig PUBG-finale

Celestial sørget for vill spenning i Telialiga-sluttspillet.

PUBG Corp.

Telialiagens sluttspill i Playerunknown's Battlegrounds ble en forrykende affære, med spenning til siste slutt. Celestial Gaming jaget som ville hunder, men til slutt var det GameFraym som kunne smykke seg med tittelen Norges beste PUBG-lag.

Klubben sitter dermed med to strake trofeer i Telialigaen, riktignok med en helt annen tropp enn den som vant i høst. Denne gangen var det Ole «PartyBeetle» Engum, Aleksander «TekkerZ» Handeland, Peter «Ticko» Arlar og Rune «Aaab» Salvesen som sendte GameFraym til øverste trinn på pallen, og for sistnevnte smakte det spesielt godt at et helnorsk lag tar seieren på hjemmebane.

– Det var helt topp. Godt det er et fullt norsk lag som vinner, om det er lov å si, ler Salvesen med et lite stikk til enkelte konkurrenter.

Celestial på jakt

For mens GameFraym ledet komfortabelt etter halvspilt sluttspill, fikk den nybakte mesteren tøffere konkurranse i andre halvdel. «Aaab» og kompani fortsatte å levere sterkt, men samtidig karret Celestial seg sakte, men sikkert nærmere toppen.

– Celestial er et lag med mye «fragging power» (de vinner ofte skuddvekslingene de tar, journ.anm) og de slår veldig hardt fra seg. De slet litt mer med å sanke poeng de andre dagene, ettersom «Ultra» var syk første dagen og ikke helt i form dag to heller, konstaterer studioekspert Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen.

Med «Ultra» i slaget disket Celestial opp med sammenlagtseier på dag tre, og reduserte forspranget til 25 poeng. Det så fortsatt ut til å være mer enn nok for GameFraym, men med et vanvittig show i sluttspillets aller siste kamp så det plutselig ut som det hele kunne snu.

– Vi gikk inn i siste kamp med samme mentalitet som alle andre kamper. Vi gjør vårt beste for å få mest mulig poeng og utover det kan vi ikke gjøre så mye mer. Det er fort gjort å gå på en smell om man har en ledelse og skal safe det mot slutten, minnes Mikael «Ultra» Andersen om taktikken.

På hengende håret

Slik endte PUBG-sluttspillet i Telialigaen.
Telialigaen

Og en smell skulle det nesten bli for GameFraym, som endte på en respektabel fjerdeplass, men kun plukket to drap i den siste kampen. Celestial benyttet anledningen til å moppe opp det som var av konkurrenter, og fikk nok tabellederne til å svette litt der de satt.

– Vi spilte veldig passivt i siste kampen for å sikre oss førsteplassen, men det ble litt vel nærme når Celestial plutselig skulle slakte alle der. Vi satt å talte drapene de de fikk under kampen, og plutselig ble det litt vel mange, sier Salvesen om avslutningen.

Innsatsen til Celestial holdt til 16 drap, seier og 26 poeng – en ekstrem prestasjon i PUBG. På torsdag var det imidlertid ikke ekstremt nok, da laget til slutt endte to poeng bak GameFraym på tabellen. Litt surt, var dommen fra «Ultra».

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Vi gjorde tabber her og der som kostet poeng. Det er nå litt sånn det blir som et mikslag, for da blir selve ligaen som trening og vi får ikke luket ut feil på forhånd. Vi gjør små justeringer dag for dag i sluttspillet, og vi gjør det bedre dag for dag. Men det strakk akkurat ikke til. Det var litt surt. Det var veldig nære, men det er ingen ting å utsette på innsatsen til gutta. Vi gjorde så godt vi kunne, men GameFraym var det bedre laget, så jeg må bare gratulere dem.

– Vakkert å se på

For det var GameFraym-spillerne som leverte best gjennom turneringens fire dager, som ifølge «Ivel» er et direkte resultat av hvor godt gutta kjenner hverandre og hverandres spillestil.

– GameFraym gjør en god figur gjennom store deler av sluttspillet. De har et par dager hvor de ikke er helt i toppform, men får fortsatt med seg gode poeng disse dagene. Når de spiller på sitt beste så er det ingen som kan slå dem, fordi de spiller som et lag og backer hverandre opp. Det er vakkert å se på, sier studioeksperten og legger til:

– Jeg føler absolutt det er fortjent at GameFraym vinner til slutt. Men det var jo en thriller av en siste kamp, da. Det ble mye nærmere enn jeg hadde trodd.

Bak GameFraym og Celestial seilte Playwell inn på en solid tredjeplass, med et lite hakk ned til MeetYourMakers og Everyday Heroes. Ved siden av topp tre lot «Ivel» seg spesielt imponere over de to sistnevnte lagene.

– MeetYourMakers overrasket meg positivt siste dagen. De gjorde en kjempeinnsats og klatret mye. Ellers ble jeg positivt overrasket over Everyday Heroes også, spesielt første dag. Men de klarte ikke å holde oppe nivået de viste første dagen.

Hvem som kan utfordre GameFraym til neste sesong blir vanskelig å si, ettersom ingen av lagene Gamer.no har snakket med har planene klare for høsten. I mellomtiden kan «PartyBeetle», «TekkerZ», «Ticko» og «Aaab» nyte livet som Norgesmestere.

Siste fra forsiden