Gamere mot barnekreft

Gamere mot barnekreft samler inn store summer til Barnekreftforeningen

Fikk inn én million kroner på fire timer.

Sent på torsdag kveld sparket Komplett.no i gang innsamlingsaksjonen Gamere mot barnekreft på Twitch. Målet var å ha det moro med spill og samle inn penger til Barnekreftforeningen, og givergleden har vært enorm.

I løpet av aksjonens første tre timer tikket nesten 900 000 kroner inn i bøssa, og det fleksible målet har i skrivende stund klatret til en million kroner. Godt over 2200 givere har donert via nettstedet Spleis, og beløpet stiger stadig.

Rundt klokken 02:20 natt til fredag rundet innsamling 1 000 000 kroner.

– Ingen barn skal dø av kreft

Aksjonen Gamere mot barnekreft sendes direkte på Twitch-kanalen til Komplett.no.
Komplett.no

Gamere mot barnekreft er et tiltak fra Komplett.no, som håper å bruke Black Friday – en av årets største dager innen gaming – for å hjelpe barn og ungdommer med kreft.

– Annenhver dag får et barn i Norge kreft. Og selv om 85 prosent av barna overlever, er det fortsatt den hyppigste dødsårsaken blant barn fra ett til fjorten år. Komplett.no skal bidra og flere av våre leverandører og samarbeidspartnere har meldt seg på innsamlingsaksjonen, forteller Lene Jahren, ansvarlig for sosiale medier hos Komplett, i en pressemelding.

I løpet av den 26 timer lange direktesendingen vil en rekke norske spillprofiler – inkludert Emil «Nyhrox» Pedersen og Emilie «Emzia» Helgesen – dukke opp for å spille spill og ha det moro. Seere kan vinne spillrelaterte premier underveis, og de som donerer kan bli med i trekningen om ting som skjermkort, PC-er og en PlayStation 5.

Alt som samles inn går direkte til Barnekreftforeningen. Daglig leder Trine Beate Nicolaysen gleder seg over aksjonen, og forteller at tiltaket er med å gi håp til de som er rammet av kreft.

– Gaming er en måte våre barn og ungdommer holder kontakt med venner og kjente når de må være isolert på sykehus. Gamerne betyr derfor mye for barn som er rammet av kreft. Disse 26 timene er virkelig med på å ta oss nærmere målet vårt, om at ingen barn skal dø av kreft. Det gir håp til alle de familiene som er rammet.

Siste fra forsiden