Intervju

Gamer.no møter Dominator

Det har nå gått to døgn siden WarCraft III-turneringen startet. Turneringen har nesten nådd finalen, og veldig mange deltagere har blitt luket ut. Selve turneringen har fått et mye tøffere preg over seg, samtidig som det stilles et mye større krav til spillerne.

Side 1
Side 2

ørste dagen av turneringen var preget av problemer og utsettelser. Heldigvis har ting forbedret seg kraftig. Kampene går som de skal og selve turneringen har til nå ikke opplevd noen andre store problemer. Vinneren av turneringen vil automatisk bli kvalifisert til VM i Frankrike. En av favorittene i årets WarCraft III-”compo” er Henrik "Dominator" Strøm. Han er med i den godt kjente ”t6i”-klanen (Team Sexy) og har nettopp vunnet semi-finalen over it-Lanfear. I denne anledning har Gamer.no møtt Dominator og fått et bedre innblikk hvordan det hele foregår og hvorledes det hele har skjedd.

Gamer.no: Hvorfor begynte du i det hele tatt å spille WarCraft III?

Dominator: For å være helt ærlig vet jeg ikke akkurat hva som fikk meg til å begynne selv. Tidligere hadde jeg spilt en god del StarCraft: Broodwar som jeg likte veldig godt. Videre følte jeg det var naturlig å prøve WarCraft III da det kom, fordi det var rimelig mye snakk om det. Senere ble jeg fascinert av spillet, og dermed begynte jeg å spille det så ofte jeg hadde mulighet til det. I motsetning til mange andre gode WarCraft III-spillere, har jeg ikke spilt dette spillet siden beta-versjonen. Jeg begynte å spille omtrent en uke etter at spillet ble lansert. Siden da har jeg vært hekta og øvd mye for å komme blant de aller beste.

Gamer.no: Hvilken rase spiller du med, og hvorfor spiller du med akkurat den rasen?

Dominator: Jeg spiller hovedsakelig med rasen ”Orc”. I begynnelsen spilte jeg mye med ”Night Elves”, for deretter å spille med de gjenværende rasene. Etter å ha spilt mye med hver av rasene, satt jeg igjen med en følelse av at ”Orc” appellerte mest til meg. De virket kulest og mest spennende å spille med. Derfor bestemte jeg meg for å gå skikkelig inn for å lære dem inn og ut. Dermed endte det med at jeg begynte å spille mest med denne rasen.

Gamer.no: Mange mener at WarCraft III er preget av en grad av ubalanse. Hvordan synes du balansen i spillet er? Kommer det godt frem?

Dominator: Når det angår balansen i spillet, er jeg er ganske enig i påstanden. Jeg er ikke helt tilfredsstilt med produsenten Blizzard sin utførelse angående dette. Det er tegn på ubalanser som kommer godt frem når en spiller på høyt nivå. Jeg håper at ekspansjonen som snart kommer skal rette på dette. Etter min mening har rasene ”Night Elves” og ”Humans” store fordeler ovenfor de andre rasene. ”Night Elves” har for eksempel fordelen av at de kan bruke sine bygninger som tropper, samtidig som de har mye ”armor” og høy mobilitet. "Humans" sin fordel er at de er gode på de fleste punkter, samtidig som de har gode magifolk. Resultat er at ”Night Elves” og ”Humans” er blitt en ganske overrepresentert gruppe. Det er ikke uvanlig at semifinaler og finaler består av nettopp disse to rasene.

Gamer.no: Hvorfor velger du å spille med rasen ”Orc”, når du samtidig hevder at de ikke er blant de beste rasene?

Dominator: Som sagt så var det ”Orc”-rasen som appellerte mest til meg. Jeg følte at jeg fikk mye mer ut av spillingen med dem. Samtidig ser jeg på det hele som en stor utfordring. Å spille med en rase som ikke er blant de beste, og samtidig vise at du kan greie å slå din motstander som spiller med ”de bedre rasene”, gir en tilfredsstillelse av stor grad. Det gjelder å vite hva en skal gjøre til enhver tid, så skal det i teorien gå ann å vinne. En metode er å lokke motstanderen til å gjøre feil. Derfor føler jeg at ”Orc” passer meg best, da jeg både greier å spille bra med de og føler at de appellerer mest til meg.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden